Moment de referință pentru televiziunea Universității Politehnica Timișoara. La 25 de ani de la înființare, Teleuniversitatea se întoarce în casele oamenilor, pe micile ecrane. Prima transmisie prin cablu a postului de televiziune al UPT a avut loc joi, 19 septembrie.

Teleuniversitatea, înființată în 1994, este prima televiziune din România înființată într-un centru universitar. În urmă cu 25 de ani, când societatea ieșise din anii grei ai cenzurii comuniste, iar libertatea de exprimare a început să fie înțeleasă, la Universitatea Politehnica Timișoara își începea emisia primul post de televiziune din mediul universitar, Teleuniversitatea, care, în timp, a devenit un reper în mass-media timișoreană.

Acum, munca unei echipe entuziaste de tineri și, în același timp, cu experiență în televiziune, a făcut ca Teleuniversitatea să revină pe micile ecrane. Programul postului va fi difuzat, zilnic, prin rețelele de cablu Digi TV și Telekom, în intervalul 18-19, în premieră, și în reluare, între orele 10 și 11. Colaborarea cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara a adus o completare fericită grilei de programe și echipei Teleuniversitatea.

Postul de televiziune promovează nu doar mediul universitar politehnist, dar și excelența în educație și în cercetare, precum și cultura, sportul, sănătatea și cariera, în cadrul unei grile de programe echilibrate și diverse, care include știri, reportaje, interviuri, talk-show-uri, emisiuni și rubrici variate, cu un format tematic, universitar.

„Mă încearcă o mare bucurie că, iată, în anul premergător celei de-a o suta aniversări a Politehnicii, reușim performanța de a lansa televizunea și de a transmite mesajul Politehnicii în casele oamenilor. Eu cred că Teleuniversitatea trebuie să însemne în primul rând tocmai această poartă deschisă pentru societate. Politehnica a fost înființată nu numai pentru a pregăti ingineri, ci și pentru a fi o instituție de cultură”, a declarat prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel Șerban, rectorul UPT.

Articolul precedentÎntreruperi masive ale apei calde, în Timișoara
Articolul următorUn drum județean din apropiere de Lugoj, asfaltat pentru prima dată! Scutește locuitorii din zonă de un ocol de 20 de km

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.