Următoarele două săptămâni se vor caracteriza, din punct meteorologic, printr-un regim termic în general cald, cu temperaturi maxime ce vor ajunge, în următoarele șase zile, la 30 – 34 de grade în majoritatea zonelor țării, dar și instabilitate atmosferică mai accentuată în intervalul 22 – 25 august, conform prognozei întocmite de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), valabilă în intervalul 15 – 28 august.

În Banat, pe parcursul primei săptămâni, vremea se va încălzi treptat, astfel încât maximele diurne vor crește, în medie, de la 28 până la 34 de grade. În intervalul 21 — 23 august, vremea se va răci, scăderea valorilor diurne fiind de circa 6 grade, dar în intervalul 24 — 28 august media regională a temperaturii maxime va rămâne apropiată de 28 de grade. Temperaturile nocturne se vor menține în jurul mediei de 15…16 grade și doar între 19 și 23 august această medie va avea valori ceva mai ridicate, de 17…19 grade.

Probabilitatea de apariție a averselor va fi mai ridicată în intervalele 15-18 august și 22-25 august, iar în restul perioadei doar cu totul izolat sunt posibile ploi slabe.

Articolul precedent„Trișezi centura, păcălești viața” – campanie de conștientizare a șoferilor. Poveștile celor 15 scaune ale morții
Articolul următorFinala națională a competiției de idei ClimateLaunchPad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.