Lume multă şi politicieni de peste tot la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Traian Vuia. Timişoara are cel mai modern terminal din ţară, dar cursele importante continuă să lipsească. Totuşi, a fost o zi cu multă politică, dar şi cu proteste după scandalul dintre penelişti.

„Două zile ne despart de intrarea in rândul statelor Schengen, vom avea un acces mai facil pentru cetățenii români. Ne dorim finalizată aderarea la Schengen inclusiv terestru până la finalul acestui ani. E dovada că România știe să ducă la bun sfârșit un proiect cu bani europeni. Vă mărturisesc că abia aștept ca la următoarea mea plecare să fiu pasager al acestui terminal nou. Mă simt împlinit să îl văd finalizat, Timișoara are un aeroport aşa cum merită”, spune Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

”De foarte puțin timp încoace a început să se facă dreptate și Timișoarei și Timișului. Mi-aș dori ca în perioada următoare, și sunt încrezător că se va întâmpla așa, să participăm împreună la inaugurarea mai multor obiective, precum cel de astăzi, să inaugurăm împreună Centura Sud, să inaugurăm Centura Vest, să inaugurăm institutul onoclogic, să inaugurăm spitalul de arși, să inaugurăm drumul expres Timișoara – Moravița cu legătură până al Belgrad, să inaugurăm Stadionul Dan Păltinișanu. Abia după aceea vom putea spune că, după 34 de ani, s-a făcut dreptate Timișoarei și Timișului”, a spus şi preşedintele PSD Timiş. Alfred Simonis.

Noul terminal a costat aproape 200 milioane de lei, cea mai mare parte bani europeni, lucrările fiind realizate de un grup de firme românești. Ridicarea terminalului, care are 8000 de metri pătrați, s-a făcut în timp record. Terminalul va avea opt porți de îmbarcare și va putea procesa între 800 și 1000 de pasageri pe oră.

Clădirea inaugurată are o zonă specială de check-in şi ticketing, o sală de circulaţie în zona publică, inclusiv o legătură cu Terminalul de Sosiri Schengen, o sală de control de securitate a pasagerilor şi a bagajelor, inclusiv spaţii comerciale, o sală de regrupare a pasagerilor, unde sunt 8 porţi de îmbarcare şi care este amenajată pe 3 niveluri, cu ghişee de pre-boarding, zona de food-court şi o zonă de business lounge.

Între timp, Timişoara a ajuns pe locul 4 la număr de pasageri pe aeroporturile din România, după Bucureşti Otopeni, Cluj şi Iaţi, iar Suceava nu este foarte departe. Aşadar, acum ne mai trebuie şi curse noi.

Articolul precedentNou dealer Mitsubishi Motor la Timișoara
Articolul următorLa noapte dăm ceasul înainte şi dormim mai puţin! Trecem la ora de vară

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.