Timișoara are un nou episcop romano-catolic

Noul episcop romano-catolic de Timișoara a fost consacrat și instalat luni, 6 august, la Domul din Piața Unirii. În data de 16 mai, Papa Francisc l-a numit ca nou episcop romano-catolic de Timișoara pe Pr. József Csaba Pál, Canonic al Catedralei noastre, arhidiacon al Arhidiaconatului Banatului Montan, paroh al parohiei Romano-Catolice „Maria Zăpezii” din Reșița. Celebrantul principal al Sfintei Liturghii solemne și Consacratorul principal a fost Excelența Sa Martin Roos episcop, administrator apostolic de Timișoara, co-consacratori vor fi Excelențele lor dr. Ioan Robu, arhiepiscop de București, mitropolit al provinciei mitropolitane latine, și dr. György Jakubinyi, arhiepiscop de Alba Iulia.

La acest eveniment a participat Excelența Sa Msgr. Miguel Maury Buendía Nunțiu Apostolic în România și Republica Moldova, Dr. Balázs Bábel arhiepiscop și mitropolit de Kalocsa-Kecskemét, Dr. Đuro Hranić arhiepiscop de Djakovo-Osijek, Dr. Csaba Ternyák arhiepiscop de Eger, 35 de episcopi ai Bisericii Romano-Catolice, Greco-Catolice, Evanghelice, Reformate și Ortodoxe și preoți din Ungaria, Croația, Serbia, Ucraina, Germania, Republica Moldova şi România.

Marți, 7 august, Excelența Sa József Csaba Pál episcop diecezan de Timișoara va celebra o primă Sfântă Liturghie pontificală, în noua sa calitate, în Bazilica Minor de la Maria Radna, cu începere de la ora 11.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here