Timişoara, din nou în Top Forbes! Cel mai bun oraş pentru afaceri din țară

 

City Business Centre

Vești bune! Municipiul Timișoara este din nou în Top Forbes 40 cele mai bune orașe pentru afaceri din România. Clasamentul a ajuns la a patra ediție. Timişoara se află înaintea municipiilor Bucureşti şi Cluj-Napoca.

Este pentru cel de-al doilea an consecutiv când este desemnat cel mai bun oraș pentru mediul de afaceri din ţară. Astfel, în orașul de pe Bega principalele domenii economice sunt producția de componente auto și industria IT. “Și în acest an primim acest titlu. În Timișoara merg bine nu numai afacerile din domeniul IT și automotive, așa cum e percepția publică. Merg foarte bine și alte afaceri de un cu tot alt gen, prin prisma cifrei de afaceri (…) În Timișoara nu există niciun investitor care să se fi plâns pe undeva că a întâmpinat dificultăți în demersurile sale de a-și dezvolta o afacere. Cred că Timișoara se poate considera un model în această privință și nu este întâmplător că investitori care operează la această scară a sutelor de milioane de euro aleg să vină în Timișoara”, a transmis primarul Nicolae Robu.

Companiile din Top trei cele mai puternice firme din județul Timiş sunt: Enel Distribuție Banat S.A, Colterm S.A şi Aquatim S.A. Apoi, pe lista celor mai puternice zece firme se situează: Elba, Dunca Expediţii, R.A.T.T, Retim, Prompt, Unita Turism Holding. “Este de neînțeles cum într-un oraș în care afacerile merg atât de bine aceste societăți comerciale totuși nu vin să contribuie la bugetul Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană. Nu vin să finanțeze instituțiile culturale ale orașului, diversele festivaluri pe care le organizăm, cluburile sportive”, susține edilul Nicolae Robu.

Conform revistei Forbes, Oradea este situată pe locul al patrulea, iar Arad pe locul al şaptelea. Reşiţa ocupă locul 18, iar Deva este situat pe locul 22. Timișoara și Arad au realizat, anul trecut, exporturi de 7,2 miliarde de euro, aproape de valoarea de 7,9 miliarde de euro înregistrată de Bucureşti. Această ierarhia a fost efectuată pe baza a zece criterii, fiecare dintre ele având o pondere de 10% în stabilirea clasamentului final: PIB-ul regional cel pe cap de locuitor, câştigul salarial mediu net, şomajul, investiţiile străine în perioada 1991-2014, infrastructura rutieră şi cea feroviară, numărul întreprinderilor active, stocul de locuinţe şi facilităţile educaţionale cu impact în piaţa muncii.

(Foto: www.dailybusiness.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.