Clubul Sportiv Universitar Politehnica Timișoara organizează weekend-ul acesta a cincea ediție de Cupă Mondială la floretă feminin, categoria juniore, individual și echipe. Pentru prima oară în istorie, sportive crescute în Timișoara participă la aceasta competiție, organizată în orașul bănățean.

Sâmbătă, 4 decembrie, și duminică, 5 decembrie, are loc la Timișoara prima Cupă Mondială de floretă feminin, la categoria juniori (sub 20 de ani), după doi ani în care sub egida Federației Internaționale de Scrimă nu s-au ținut competiții de acest nivel, pentru categoria respectivă. Cupa Mondială adună în Timișoara 130 de sportive participante din 21 de țări, printre care și cele mai bune la nivel mondial: Rusia, Italia, Statele Unite ale Americii, Franța și Ungaria.

Din partea României vor participa 15 sportive, dintre care 5 din orașul de pe Bega! “Este pentru prima oară de când organizăm la Timișoara această Cupă Mondială, când participă sportive crescute și antrenate în Timișoara. Ne bucură enorm acest lucru și ne mândrim cu fetele noastre. Pe viitor ne dorim să creștem și mai mult secția de scrimă a CSU Politehnica Timișoara, și să aducem acasă cât mai multe medalii de la cel mai înalt nivel”, declară directorul CSU Poli Timișoara, Adrian Tal. Din România vor mai participa 7 sportive din București, 2 din Brașov și 1 din Satu Mare.

Cele cinci sportive timișorence sunt Ingrid Bikfalvi, multiplă campioană națională la 15 ani, Husu Miruna, 13 ani și Polschi Catinca, 15 ani, ambele de asemenea multiplu medaliate la competiții naționale. Toate cele trei sportive au început să practice scrimă la arma floretă în cadrul clubului privat de scrimă ACS Floreta Timișoara și au fost transferate către CSU Politehnica Timișoara în anul 2020. Celălalte două sportive din Timișoara care participă la această ediție de Cupă Mondială, sunt Iulia Popescu și Tal Karina, floretiste în cadrul clubului ACS Floreta Timișoara. Tal Karina este medaliată cu aur în 2021 la categoria U13 la Campionatul Național de Scrimă pentru Copii. “Abia aștept să fiu pe planșă la această Cupă Mondială. Este cea mai mare competiție de până acum la care particip și pot spune că am ceva emoții să reprezint România”, spune Ingrid Bikfalvi.

Cupa Mondială de Floretă Feminin la categoria de juniori a mai fost organizată în Timișoara între 2014-2017, de către CSU Poli Timișoara. În 2018 Cupa s-a ținut în Bulgaria iar în 2019 Cupa a avut loc în București. În ultimii doi ani, având în vedere contextul pandemic, această Cupă Mondială pentru juniori nu a mai fost organizată. “Faptul că am reușit să readucem în Timișoara o competiție de acest nivel este extraordinar. Reprezintă o reală oportunitate, atât pentru CSU Politehnica Timișoara, cât și pentru sportivele noastre să pună Timișoara pe harta mondială a scrimei”, a adăugat Adrian Tal.

Competiția va avea loc la Sala Constantin Jude, din Timișoara în 4-5 decembrie, între orele 9:00-20:00. Accesul spectatorilor nu este permis, conform legislației în vigoare privind combaterea pandemiei Sars Cov-2.

Articolul precedentUniversitatea de Vest din Timișoara organizează evenimentul caritabil destinat strângerii de fonduri pentru copiii cu dizabilități – ”Și tu poți fi Socio Claus”
Articolul următorImpact între coloși lângă Lugoj: 4 victime

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.