Muzică, joc și voie bună! În weekend vor avea loc manifestări cu prilejul Zilelor Cartierului Cetate.

Sâmbătă, de la ora 10, în mansarda Bastionului Theresia are loc un concurs de istorie a Banatului cu participarea mai multor elevi, din clasele V – VIII, de la școli generale și liceele: Pedagogic “Carmen Sylva”, Colegiul Național Bănățean, Teoretic “Nikolaus Lenau”, Liceul de Arte Plastice Timișoara, Colegiul Tehnic “Vlad Țepeș”, Școala Gimnazială nr. 19 “Avram Iancu”, Școala Gimnazială nr. 24 din Timișoara.

De la ora 11, în program mai este prevăzut un spectacol prezentat de trupa de muzică istorică Peregrinii şi de evenimentul “Istoria în imagini” propus de specialiştii Muzeului Banatului. Tot sâmbătă, de la ora 14, va mai avea loc cu tur pe biciclete al cetăţii şi un concert de orgă la Domul romano-catolic. De la ora 12.00, va avea loc prezentare film documentar istoric (prezintă Deheleanu Adrian, muzeograf la Muzeul Banatului), ora 13.00 – vizită la Muzeul de Artă Veche Bisericească Ortodoxă din incinta Catedralei Mitropolitane din Timișoara.

Apoi, de la ora 18.30 in Parcul Rozelor va avea loc un program artistic susținut de: Ansamblul folcloric „Pusta Banatului” cu soliştii vocali: Dolores Dongea, Denis Curtean, Andreea Indru și Diana Bucur, Ansamblul „Doina Timişului”, cu  participarea soliştilor vocali: Florin Boita, Alin Turculescu și Maria Badescu, Muzică ușoară, dans modern.

Duminică, de la ora 11, in Piața Libertății, va avea loc un spectacol al Teatrului Merlin, Spectacol“Piti Show” susținut de Eva Labadi, împreună cu copiii de la Compania de teatru junior „Phantasia”.

Ora 18.00 – Denia Floriilor (Catedrala Mitropolitană): imnuri religioase și rugăciuni specifice Postului Mare.

Ora 18.30 – Program artistic susținut în Parcul Rozelor din Timișoara de către Ansamblul folcloric „Timişul” al Casei de Cultură a Municipiului Timișoara, cu  participarea soliştilor vocali: Carmen Popovici Dumbravă, Stana Stepanescu, Ancuța Fleșariu, Maria Borțun Popescu, Andreea Aleușan, Camelia Miuțescu, Dumitru Stoicănescu, Adrian Stanca, Cornel Brici.

Ora 19.30 – Concert de orgă la Domul Romano-Catolic din Piața Unirii din Timișoara susținut de către profesor emerit Felician Roșca.

În cazul în care timpul va fi nefavorabil, spectacolele vor avea loc la Casa de Cultură a Municipiului Timișoara.

Participarea este gratuită, premiile sunt oferite de organizatorii de la Youth4Media, Asociaţia Peregrinii şi Consiliul de cartier Cetate. Evenimentul este organizat de Consiliul Consultativ din zonă, în colaborare cu Primăria Municipiului Timişoara şi Casa de Cultură a Municipiului.

(foto www.stirileprotv.ro)

Articolul precedentZiua porților deschise la Brigada 18 Infanterie Banat
Articolul următorMandate de executare a pedepsei închisorii pentru trei tineri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.