Ziua porților deschise la Brigada 18 Infanterie Banat

În fiecare an, la 23 aprilie, se sărbătoreşte Ziua Forţelor Terestre, al căror patron spiritual şi ocrotitor este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă. Militarii au organizat cu o zi mai devreme, în Piața Libertății, mai multe activități care vor să arate timișorenilor exact cu ce se ocupă aceștia.

Timișorenii care au trecut astăzi prin zonă au putut admira mai multe machete de tancuri, dar și arme și machete ale unor adăposturi. În plus, au avut loc demonstrații de mânuire a armamentului din dotare.“Militarii au pregătit un mini-poligon de cercetare, care le-a arătat copiilor și nu numai tehnicile de supraviețuire pe care le folosim noi, militarii, în condiții de izolare. De asemenea au fost prezentate atelierele cu armament portativ din trupele terestre și aparatura de observare și măsurare în teren. Un pluton din cadrul Brigăzii 32 Infanterie Mircea a derulat din 30 în 30 de minute exerciții demonstrative de mânuire a armanentului”, a spus maior Sorin Homeag, șeful Comandamentului de Garnizoană Timișoara.

În plus, muzica militară a Brigăzii 18 Infanterie Banat i-a încântat pe trecători cu concerte din oră în oră.

Elevii şi studenţii militari au prezentat oferta educaţională a instituţiilor de profil din compunerea forţelor terestre şi algoritmul procesului de recrutare, selecţie şi admitere în învăţământul militar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here