Timișoara spune Nu drogurilor, Nu traficului uman! O campanie în care este implicată și Ambasada SUA

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” şi Ambasada Statelor Unite ale Americii în România au organizat în Aula Magna a Universității, o dezbatere în cadrul proiectului „Nu droguri, Nu trafic uman”.

Punctul central al evenimentului a fost expunerea susţinută de reprezentantul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România, consilierul politic Matthew Jones. Alături de acesta s-au aflat rectorul Universităţii, dar şi reprezentanţi ai mai multor instituţii: Instituţia Prefectului Judeţului Timiş, Consiliul Judeţean Timiş, Primăria Timişoara, Serviciul Român de Informaţii Timiş, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Timiş, Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Timiş, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Timişoara, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Timiş, Inspectoratul General pentru Imigrări Timişoara, Agenţia Naţionala a Penitenciarelor Timişoara, Centrul Regional Timişoara Împotriva Traficului de Persoane.

În expunerea sa, Matthew Jones a subliniat importanţa combaterii fenomentului traficului de persoane, progresele înregistrate de România în acest domeniu, dar a lansat şi o serie de recomandări cu privire la măsurile care ar trebui luate de autorităţile naţionale.

Etapa a doua a proiectului a consta în vizitarea campusului universitar. Şapte echipe formate din reprezentanţi ai Inspectoratul Judeţean de Poliţie Timiş, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Timiş, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş şi reprezentanţi ai Studenţilor s-au deplasat prin cămine şi zonele de recreere ala campusului, unde au desfăşurat o campanie de prevenţie împotriva consumului şi traficului de droguri şi traficului de persoane.

Obiectivele proiectului sunt identificarea şi conştientizarea riscurilor pe care le presupun consumul şi traficul de droguri şi traficul de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here