Deputatul PMP Cornel Sămărtinean, îngrijorat de numărul mare de accidente mortale! Cere Ministerului Transporturilor să ia măsuri imediate

0
52

Conform evidențelor Companiei Naţionale de Căi Ferate “CFR” – SA, în ultimii ani în România au avut loc numeroase accidente la trecerile la nivel cu calea ferată, accidente petrecute în zona acestor puncte negre de trafic.

În prezent, trecerile la nivel cu calea ferată constituie un pericol constant, atât pentru participanții la traficul rutier, cât și pentru siguranța traficului feroviar, pericol datorat stării de degradare, proastei poziționări, a lipsei de vizibilitate și a lipsei de funcționalitate la parametri normali.

Deputatul PMP de Timiș, Cornel Sămărtinean a făcut în acest sens o interpelare către Ministerul Transporturilor și cere să fie luate măsuri concrete pentru a împiedica pierderea de vieți omenești.

Consider că se impune cu necesitate modernizarea trecerilor la nivel cu calea ferată, investiție în folosul cetățenilor României atât ca utilizatori de servicii feroviare, cât și ca participanți  la traficul rutier care se intersectează cu aceste treceri de cale ferată.  În plus, modernizarea căilor de comunicație deja existente și reabilitarea acestor intersecții feroviare/rutiere ar favoriza interconectivitatea rețelelor comunicaționale, ar crește siguranța circulației rutiere și feroviare, ar crește viteza de deplasare a trenurilor, și nu în ultimul rând ar duce la evitarea accidentelor, a pierderilor de vieți și  a pierderilor materiale în aceste puncte de trecere. Suntem în topul rușinii în Uniunea Europeană  în ceea ce privește numărul de victime din accidente rutiere. Numărul victimelor accidentelor rutiere este dublu  față de media Uniunii Europene. Este revoltător modul iresponsabil în care Ministerul Transporturilor gestionează această situație referitoare la siguranța cetățenilor acestei țări”, se arată în interpelarea deputatului PMP, Cornel Sămărtinean, adresată Ministerului Transporturilor.

Conform statisticilor, peste 1900 de persoane și-au piedut viața anul trecut pe drumurile din România, în accidente rutiere și alte 8.000 de persoane au fost rănite în accidente ușoare și 8.300 de persoane au fost rănite grav.

Ținând cont de faptul că atribuțiile de reabilitare și modernizare a trecerilor la nivel cu calea ferată sunt în sarcina administratorului căii ferate, respectiv  Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” – SA, care funcționează sub autoritatea Ministerului Transporturilor, vă solicit, domnule Ministru să-mi comunicați care sunt măsurile concrete pe care le veți întreprinde în vederea finalizării   modernizării/ reabilitării trecerilor la nivel cu calea ferată, demers necesar pentru beneficiul cetățenilor României”, mai spune deputatul.

 

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here