Un centru educațional în aer liber, unde copiii să învețe despre apă, proiect gândit de Aquatim, Fundația Aquademica și Asociația Urban Survey, a câștigat concursul de proiecte Urbaniada, și, implicit, o finanțare de 75.000 de Euro, de la ING Bank, pentru realizarea sa.

Centrul Aquapic va fi amenajat în incinta fostei Uzine de Apă Industrială a Timișoarei, situată pe strada Mistral, în apropierea râului Bega. Acesta este destinat copiilor între 5 și 12 ani și va fi unul inedit, nu doar în Timișoara, ci și în vestul țării. La Aquapic, pe copii îi vor aștepta un mini-laborator de experimente chimice, instalații-joc care vor prezenta, interactiv, transportul apei în casă și în oraș, concursuri de navomodelism și multe alte activități interesante.

Urbaniada, competiția ideilor care fac mai bună viața în oraș, acum la a doua ediție, este organizată de The Institute, reprezentat legal de Fundația Gala Societății Civile, pentru ING Bank Romania. Proiectele câștigătoare la Urbaniada au primit finanțare în valoare totală de 250.000 de euro. Propunerile au fost jurizate de arhitecți, specialiști în finanțe și management, persoane cu competențe în comunicare, resposabilitate socială, după criterii de evaluare care au avut în vedere impactul social și urban, originalitatea, dar și fezabilitatea și sustenabilitatea acestora.

Proiectul timișorean a ajuns în finala competiției, fiind selectat dintre 51 de propuneri din țară. Proiectul Aquapic va demara în luna martie, odată cu semnarea contractului de finanțare, și va fi finalizat la începutul lunii octombrie, prin lansarea publică a centrului.

 

Articolul precedentPeste 200 de incendii de vegetație uscată în ultima săptămână
Articolul următor”CulturActivA” – Zilele filmului European

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.