”CulturActivA” – Zilele filmului European

Poveștile Europei, o sursă de inspirație  pentru a deveni cetățeni responsabili și activi. Prin acest proiect, pe parcursul a patru zile – 7 martie, 5 aprilie, 10 mai si 6 iunie – li se propune elevilor din școlile și liceele timișorene să intre în contact cu poveștile Europei prin film. Fiecare film în parte – fie că e vorba de comedie, de film de animație, documentar sau istoric – reprezintă o sinteză a complexelor informații despre societate, despre preocupările, provocările, dar și bucuriile pe care le trăiesc cetățenii europeni din alte țări, un excelent punct de plecare pentru dialogul cu invitații speciali – reprezentanți ai corpului diplomatic și membrii echipei Europe Direct Timișoara.

În ziua de 10 mai va avea loc și o proiecție de film pentru publicul larg. Evenimentul de lansare a Zilelor filmului European ”CulturActivA” va avea loc  în data de marți, 7 martie, ora 10:00, la Sala Studio Art de la Casa Artelor – Timișoara, strada Episcop Augustin Pacha nr. 8.

Evenimentul este  organizat de Centrul de Informare Europe Direct Timisoara – Fundația Student Plus, împreună cu Instituția Prefectului Județul Timiș, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Direcția Județeană pentru Cultură Timiș, Asociația Corp Consular Timișoara, Consulatul Republicii Federale Germania la Timişoara și Centrul Cultural German Timişoara, Consulatul General al Republicii Serbia la Timişoara, Consulatul Onorific al Franței la Timișoara și Institutul Francez din Timişoara, Consulatul Onorific al Italiei la Timișoara, Consulatul Onorific al Spaniei la Timișoara, Consulatul Onorific al Regatului Ţărilor de Jos la Timişoara.

Proiectul ”CulturActivA” se înscrie în seria acțiunilor dedicate aniversării a 10 ani de la integrarea României în Uniunea Europeană, dar și în contextul desemnării Timișoarei ca și Capitală Culturală Europeană în 2021, și constă în vizionări de filme și dezbateri. Scopul acestuia este familiarizarea și educarea, prin intermediul culturii, în legătură cu valorile Uniunii Europene, a grupului țintă (elevi, studenți, publicul larg interesat).

Programul Zilelor Filmului European – ”CulturActivA”

7 martie – Ziua filmului sârbesc &  Ziua filmului olandez

5 aprilie – Ziua filmului spaniol

10 mai – Ziua filmului german & Ziua filmului italian

6 iunie – Ziua filmului francez

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here