Timisoreanul Catalin Fercu, primul roman din echipa lumii!!

Luna noiembrie ofera dupa fiecare runda a intalnirilor disputate, momente de statistica si clasamente facute de catre jurnalistii de la Planet Rugby. Dupa partidele disputate in weekendul 19-20 noiembrie, Romania are pentru prima data un reprezentant in Primul XV, pe fundasul Catalin Fercu.

Siteul isi motiveaza astfel decizia in alegerea lui Fercu: „un pion esential in victoria impotriva Canadei, Catalin Fercu este autorul unui eseu dupa ce a patruns in defensiva adversa si a totalizat mai mult de 70m din sprinturi. S-a descurcat bine si in aparare – 11 placaje. Catalin si-a castigat locul in „Echipa saptamanii” devansandu-i pe Liam Williams (Tara Galilor) si Kotaro Matsushima (Japonia), acesta din urma avand de asemenea la activ o distanta impresionanta de 113 m parcursi de-a lungul unui meci in actiuni individuale”.

Marcator al unui eseu in meciul cu echipa Canadei, Catalin Fercu a fost unul dintre cei mai buni jucatori de pe teren, in meciul de sambata. Acesta ii are alaturi in echipa ideala a saptamanii printre altii pe englezul Mako Vunipola, pe neo-zeelandezii Sam Whitelock si Beauden Barrett, australianul David Pocock, francezul Wesley Fofana, italianul Sergio Parisse.

„Este o bucurie si o onoare pentru mine aceasta nominalizare, dar ea nu ar fi fost posibila fara jocul bun al echipei. Rugbyul este un sport in care se face remarcata echipa, daca suntem toti uniti si jucam, atunci apar si aprecierile. Cred ca toata lumea a observat ca in ultimele luni Romania incearca sa-si schimbe stilul de joc, este mai dinamic, este un stil care pune mai mult in valoare linia de treisferturi. Insa, repet, fara joc colectiv nu se poate realiza nimic, pentru ca noi avem nevoie de baloane sa jucam, iar aceasta sunt aduse de pachetul de inaintare”, a spus Catalin Fercu pentru frr.ro

Primul XV: 1. Mako Vunipola (Anglia), 2. Dane Coles (Noua Zeelanda), Tadhg Furlong (Irlanda), 4. Marco Fuser (Italia), 5. Sam Whitelock (Noua Zeelanda), 6. Simone Favaro (Italia), 7. David Pocock (Australia), 8. Sergio Parisse (Italia), 9. Greig Laidlaw (Scotia), 10. Beauden Barrett (Noua Zeelanda), 11. Elliot Daly (Anglia), 12. Wesley Fofana (Franta), 13. Tevita Kuridrani (Australia), 14. Akihito Yamada (Japonia), 15. Catalin Fercu (Romania)

Meciul de sambata, cu Canada a fost unul special pentru Catalin Fercu. Acesta debuta pentru echipa Romaniei, intr-o zi de 19 noiembrie, intr-un meci cu Canada, in 2005. De atunci, jucatorul care a facut primii pasi in rugby sub indrumarea lui Vasile Soporan a adunat 92 de selectii in tricoul Stejarilor pentru care a marcat 159 de puncte, din 31 de eseuri si o penalitate. „Imi amintesc de meciul meu de debut, cum ma gandeam in autocarul care ne ducea in Ghencea, cum ar fi sa debutez pentru Romania cu un eseu, pe care tot eu sa il si transform. Am marcat eseu, insa nu am reusit transformarea”, spune el.

Sambata, in ultimul meci test al toamnei, Romania intalneste Uruguay, de la ora 18:00, pe Stadionul „Arcul de Triumf”. „Ne asteptam la un meci greu, pe care dorim sa il castigam. Nu conteaza cum vor juca ei, ci este mai important sa ne vedem de jocul nostru, sa jucam ce stim mai bine, sa avem incredere in noi si sa ii facem fericiti pe iubitorii rugbyului. Pentru mine este o bucurie ca jocul s-a schimbat, ca jucatorii care au venit pe treisferturi adus un plus, au experienta si ca putem sa facem si noi actiuni spectaculoase”, a spus acesta.

sursa: frr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here