Timișorenii, invitați la Ritualul de Sânziene, la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara!

Spread the love

Muzeul Satului Bănăţean Timișoara organizează sâmbătă 23 iunie de la ora 19.00, pe pontonul lacului din muzeu la un eveniment special, denumit generic Ritualul de Sânziene.

Acesta este o secvență ritualică, care face parte din spectacolul „Of Life, Of Love, Of Death”,  pe care interpreta de muzică tradițională Lia Lungu l-a purtat pe pe importante scene ale Americii. Spectacolul este mai mult decât un act scenic ori un cântec, este un model compartamental care comunica felul în care trebuie să se întemeieze existența și  familia. Omul nu este  numai o ființă biologică, el trebuie sa se conformeze condiției sale și din punct de vedere cultural.

”Lumile românești de astăzi, sunt în sens cultural exceptionale, subliniind  metaforic prin rituri si traditii, dorinta omului de a-si depasii limitele propriei sale conditii”, a mărturisit Lia Lungu.

Muzeograful Marius Matei, coordonatorul evenimentului spune că: ”Spectacolele artistei Lia Lungu au un impact excepțional pentru că se raportează la esența vieții și moralității din perspectiva vechilor culturi daco-valahe. Prin această restituire, ea aduce în viața de toate zilele rigorile propriilor noastre bunuri culturale, neglijate sau nu indeajuns respectate”.

Întregul act cultural se va contura într-un catalog cu imagini din cadrul evenimentului.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here