Se fac eforturi ca judeţul Timiş să îşi depună candidatura pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027. În acest sens, consilierul judeţean Alexandru Iovescu a avut mai multe discuţii cu reprezentanții HORETIM.

„Demersul îl văd ca unul firesc, în continuarea evenimentelor acestui an, dedicate Timișoarei – Capitală Europeană a Culturii. Am decis, împreună cu colegii consilieri județeni PSD și reprezentanții industriei ospitalității de la noi, să formăm un grup de lucru care să găsească aplicat, soluțiile pentru susținerea acestei candidaturi. Să obținem finanțarea, să obținem sprijinul administrației județene și să facem pașii concreți înspre formalizarea aplicației.

Ar însemna un sprijin extraordinar pentru întreg județul, pentru micii antreprenori din domeniu, pentru producătorii locali, se alocă milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii de profil. Am putea să promovăm la nivel european și îndrăznesc să spun, chiar mondial, bunătățile pe care știm să le preparăm de la bunici și străbunici noștri, de la minoritățile etnice din Banat, alături de care trăim de atât de mult timp în armonie, ca într-o mică Europă.

Nu în ultimul rând, urmează ca tot împreună cu reprezentanții HORETIM să găsim variantele cele mai bune pentru promovarea și dezvoltarea Bastionului Theresia, să găsim împreună cea mai bună variantă pentru ca această zonă centrală a Timișoarei să aibă vizibilitatea pe care o merită”, a spus Iovescu.

Altfel, Alexandru Iovescu se află în cursa internă a PSD Timiș pentru a fi desemnat candidat la președinția CJT.

Articolul precedentUn teren de aproape 7000 mp de lângă Iulius Mall intră în patrimoniul CJT
Articolul următorRețele noi de apă și canalizare în Jimbolia și Gottlob

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.