Tinerii cu idei inovatoare în domeniul “clean technology”, invitați să intre în competiția Climate KIK

Programului Climate KIC continuă! Camera de Comerț, Industrie și Agricultură în calitate de partener unic oficial în România al acestui program invită tinerii să aplice cu idei inovatoare pentru un loc în marea finală a competiției de idei ClimateLaunchPad, care va avea loc în Cipru, în luna octombrie 2017.  Finaliştii vor fi recompensaţi cu premii: 10.000 euro locul 1, 5.000 euro locul al 2-lea, 2.500 euro locul al 3-lea.

Oportunitatea se încadrează în Programul ClimateLaunchPad – cea mai mare competiție de idei în domeniul “clean technology” finanțată de CLIMATE KIC şi organizată în România de către CCIA Timiş.

Misiunea competiției este aceea de a atrage potențialul de tehnologii inovative din Europa și de a crea oportunități pentru inovatori în vederea atenuării efectelor schimbărilor climatice.

Scopul este accelerarea inovațiilor care conduc la un viitor cu emisii scăzute de dioxid de carbon.  În acest sens, trebuie descoperite cele mai bune idei sustenabile. Anul acesta au intrat în competiție peste 30 de țări.

Cele mai bune idei vor fi selectate iar echipele vor participa la un bootcamp intensiv susținut de lectori internaționali avizați ClimateLaunchpad, la Timișoara, la sediul CCIAT, în perioada 19 – 20 iunie 2017. Vor urma sesiuni de instruire, coaching (tehnici de pitching, business canvas etc.).

Finala naţională ClimateLaunchPad va avea loc în data de 22 august 2017, iar top 3 idei naţionale vor avea posibilitatea să-și prezinte conceptul la nivel internațional și să intre în finala din Cipru.

Aplicaţia este deschisă, iar termenul limită este 28 mai 2017.

Detalii despre posibilitatea de acces la program:

www.climatelaunchpad.org

www.climate-kic.org

Persoană de contact: Cosmina Mirea, tel. +40-372-185286, e-mail: cmirea@cciat.ro.

Social media

Facebook

www.facebook.com/climatelaunchpad

www.facebook.com/Climate Launchpad Romania 2017

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here