titansUn club ce doreste sa darame mentalitati invechite, un club care ofera o alternativa la viata sanatoasa, un club care doreaste sa cresca frumos odata cu echipa. Un club, ca un mod de viata! Asa ofera si este Titans Fight Club, iar povestea clubului timisorean o puteti citi mai jos.

Clubul Sportiv Titans Fight Team a fost înființat în primăvara anului 2013, la Timișoara, ca o asociație non-profit, având personalitate juridică potrivit legii ca persoană
juridică de drept privat.

Obiectivul principal al clubului este crearea și dezvoltarea unui cadru inter-instituţional ce are ca scop aducerea la cunoștiința comunităţii despre consecinţele dependenţelor de droguri, alcool, tutun etc. precum și promovarea unor modele si valori reale de conduita morala si sportiva.

Concret, pentru a realiza aceste obiective, clubul se ocupe de
îndrumarea şi pregătirea persoanelor talentate în practicarea următoarelor arte marţiale: sambo, kempo, kickboxing, lupte, box, jiu jitsu, brazilian jiu jitsu, judo, arte marțiale mixte, ca alternative la un mod de viață nesănătos.

Obiectivul pe termen a fost consolidarea unei echipe competitionale care sa participe constant la numeroasele competii sportive si de asemenea organizarea unor astfel de competitii pe plan local.

Primul antrenament a avut loc la data de 1 aprilie 2013 in Timișoara, dată la care secțiile de BJJ (Brazilian Jiu-Jitsu) și MMA (Mixed Martial Arts) și-au început activitatea.

Odată cu începerea activității pe plan sportiv, clubul s-a dorit și o prezență activă in domeniul online – utilizând în acest scop facilitățile oferite de platformele sociale online ex: pagina oficiala a clubului pe Facebook: Titans Fight team Timisoara
sau grupuri de discuții: aici.

„La scurt timp de la demararea activității în Timișoara am avut plăcerea de a începe in data de 1/11/2013 colaborarea cu Școala Gimnaziala Romul Ladea din Oravița, echipa Titans Fight Team, cu sprijinul corpului profesoral si a comitetelor de părinți pornește proiectul “I-V. Inteligență, făra violență”. Clubul nostru menține o stransă legătură de colaborare cu alte asociații sportive sau cluburi activând în domeniul artelor marțiale – atât de pe plan local/zonal cât și național sau internațional – în multiple rânduri am avut placerea să avem invitați la antrenamente/demonstrații organizate de noi sau am fost la rândul nostru invitați sa participăm la antrenamente sau demonstrații comune cu alte asociații sportive”, ne-a spus Liviu Surlaș, antrenorul si managerul clubului.

O preocupare constantă în cadrul clubului este promovarea unor modele de comportament potrivite – astfel echipa manageriala incearca periodic, sa aduca la acțiunile clubului sportivi consacrați in diverse ramuri sportive, înca în activitate sau chiar retrași, oferind în special adolescenților o imagine realistică și palpabilă a unor realizări obținute prin voință, perseverență și conduita morală ireproșabila.

Rezultate obținute:
– 1 medalie de aur ADCC Romania 2013
– 1 medalie de aur Cupa României Kempo submission 2013
– 1 aur, 2 argint, 1 bronz Hungarian BJJ Open 2013, Budapesta *
* prin medaliile obținute de club s-a contribuit la obținerea locului 1 pe națiuni pt. România la Hungarian BJJ Open 2013 – una din cele mai prestigioase competiții de BJJ din Europa.
– locul 2 pe echipe ADCC Romania 2014
– locul 2 pe echipe Cupa Behring Valcea 2014 – Adulti/Copii
– locul 2 pe echipe Cupa Romaniei NO-GI 2014 – Adulti /Copii
– 1 medalie de aur Belgrad Open 2014
– 1 medalie argint Belgrad Open 2014
– 2 medalii bronz Belgrad Open 2014
– 2 medalii argint Luta Livre Submission Serbia 2014
– 1 medalie bronz Luta Livre Submission Serbia 2014
– 2 medalii aur Belgrad Open 2015
– 2 medalii argint Belrad Open 2015
– 1 medalie argint Belgrad Open 2015
– 1 medalie aur Luta Livre Submission Serbia 2015
– 2 medalii argint Luta Livre Submission Serbia 2015
– 1 medalie bronz Luta Livre Submission Serbia 2015
– locul 2 pe echipe Cupa Behring Valcea 2015 – Adulti/Copii
– locul 1 pe echipe Cupa Romaniei NO-GI 2015 – Adulti /Copii

„Dincolo de medalii și de succese in concursuri, cel mai îmbucurător rezultat este faptul ca am reusit sa atragem intr-o scurta perioadă de existență sportivi pe care am reusit sa ii motivam, sa-i facem sa-si doresca sa participe la competitii; interesul lor constant si susținut este ceea ce ne motivează să mergem mai departe. De asemenea ar fi de menționat faptul ca o mare parte din acești sportivi au o peroada scurta de cand practica arte matiale si in ciuda acestui fapt reusesc sa obtina rezultate imbucuratoare”, a mai spus Liviu Surlaș.

Planuri de viitor
„- Dorim asocierea echipe intr-o structura economica bine organizata, care sa ne spijine pe plan profesional pentru a face cariera.
– Consolidarea unei echipe competiționale de BJJ (Brazilian Jiu Jitsu) care să reprezinte clubul și România în competiții naționale și internaționale.
– Organizarea de concursuri de BJJ pe plan zonal și național cu scopul de a descoperi tinere talente și a îndrepta spre sport cât mai mulți copii (în special din zonele rurale sau orașe medii/mici).
– Deschiderea unor noi locații prin colaborarea strânsă cu comunitățile locale (școli,primarii,etc.)
Implicarea în cât mai multe proiecte:
-educaționale
-sportive(competiții, demonstrații, stagii)
-de dezvoltare
-de combatere a volenței, consumului de alcool, droguri…
– Pe viitor ne dorim de asemenea sa realizăm deschiderea unor ramuri noi ale clubului (judo, box, lupte, etc.) în vederea continuării politicii clubului de a oferi o paletă cât mai
largă de modalități de a petrece timpul prin sport – ca alternative sănătoase la violența stradală sau consumul de droguri, alcool, țigări, etc”.

Daca v-am facut curiosi cu aceasta poveste, puteti veni la fata locului (sala de lupte de pe Calea Torontalului, mai multe amanunte puteti gasi pe pagina de Facebook a clubului) pentru a vedea cum se desfasoara un antrenament profesionist, sau cum se pregatesc sportivii clubului pentru competitii.

titans2

Articolul precedentPrincipalele investiții Aquatim în Timișoara
Articolul următorEliminat surprinzator din sferturi la dublu, Tecau e in semifinale la mixt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.