Evenimentele dedicate deschiderii oficiale a Programului Timişoara Capitală Europeană a Culturii 2023 continuă duminică, organizatorii pregătind o paletă diversă de manifestări – spectacole de teatru în aer liber, concerte, expoziţii şi lansări de carte.

Cele trei pieţe ultracentrale amenajate TM2023, Operei/Victoriei – Libertăţii şi Unirii sunt pline de turişti şi localnici, care, cumulat, au depăşit în seara deschiderii, vineri, 15.000 de persoane, iar sâmbătă doar la expoziţia – retrospectivă „Victor Brauner” de la Muzeul Naţional de Artă Timişoara au trecut pragul peste 2.000 de vizitatori care au aşteptat la un rând impresionabil pentru a intra.

Vremea însorită, tulburată doar de o scurtă ploaie, a permis duminică publicului de toate vârstele să se bucure de o paradă a marionetelor gigantice aduse de partenerii culturali ai Capitalei Culturale Europene 2023 Veszprem din Ungaria, precum şi de actori pe picioroange.

Spectacolul cu marionete a avut şi un rol educativ, atrăgând atenţia asupra protejării mediului.

În paralel, pe mai multe scene din oraş se derulează spectacole şi concerte. Seara nu se va încheia cu focuri de artificii, ci cu invitaţia amfitrionilor TM2023 adresată tuturor celor care vor dori să vină în Timişoara, care este pregătită cu peste 1.000 de evenimente până în februarie 2024.

Articolul precedentCooperare și internaționalizare, la UVT. Diplomația culturală și educațională a marcat vizite de însemnătate specială
Articolul următorA plecat singură de acasă, şi dusă a fost! Acum o caută şi Poliţia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.