Vineri, în prezența ministrului Culturii, Lucian Romașcanu și a primarului municipiului Timișoara, Dominic Fritz, a fost lansată emisiunea de mărci poștale dedicată onorantului titlu de Capitală Europeană a Culturii deținut în acest an de orașul nostru.

Cristina Popescu, director general al ROMFILATELIA, a mulțumit celor prezenți pentru faptul că au dat curs invitației de a imortaliza momentul Timișoara 2023 și prin aceste opere de artă miniaturale care sunt timbrele. Doamna Popescu a arătat că Timișoara a mai fost subiectul unor emisiuni filatelice, amintind de centenarul Universității Politehnica, dar și de cea dedicată maestrului Ioan Holender.

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu a reiterat faptul că ne aflăm în fața unui an extrem de important, atât pentru Timișoara cât și pentru întreaga țară, fiind momentul când pornim un nou demers de diplomație culturală.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a mulțumit pentru inițiativa ROMFILATELIA de a dedica această emisiune de mărci poștale orașului nostru și a apreciat selecția inspirată a simbolurilor care sunt reflectate în imaginile prezente pe timbre. Catedrala Mitropolitană, imagine de referință, asociată inconfundabil cu Timișoara, Domul Catolic, a cărui restaurare se apropie de final, Palatul Culturii, de unde Timișoara și-a proclamat libertatea în 1989 și Turnul de Apă, care va deveni centru cultural, confirmând vocația locului de a transforma moștenirea trecutului în resurse pentru viitor.

Dominic Fritz a remarcat semnificația timbrelor, de a fi documente istorice, dar și mărci ale dialogului și a accentuat congruența cu viziunea Programului Timișoara Capitală Europeană a Culturii, de a construi punți de comunicare dincolo de granițe și timp.

Articolul precedentAccident de muncă grav la Tomantic. 4 oameni au căzut de la înălţime
Articolul următorVictor Brauner: invenții și magie. Un vernisaj ce nu trebuie ratat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.