Tocmai te-ai apucat de sală? Iată 4 lucruri importante pe care trebuie să le știi!

Să adopți un stil de viață sănătos poate fi o provocare imensă, mai ales dacă toată viața ai fost obișnuit să nu iei în calcul acest aspect și să ai o viață dezorganizată.

Din fericire, niciodată nu e prea târziu să faci acest pas extrem de important, care îți poate aduce multe beneficii, însă e bine să cunoști și câteva detalii pe care nu mulți le știu, dar care îți vor ușura întreg procesul și te vor ajuta să obții rezultatele mult dorite. Așadar, de-a lungul acestui articol vei putea descoperi 4 lucruri importante pe care să le iei în calcul atunci când faci sală.

Iată ce să ai în vedere atunci când începi să mergi la sală
1. Mănâncă suficientă proteină
Un prim lucru esențial de care să ții cont în momentul în care te apuci să mergi la sală este să consumi cantitatea potrivită de proteină, dacă vrei să vezi rezultate. În cazul în care nu știai, nu este suficient să faci exerciții și să fii în deficit caloric, deoarece proteinele ajută enorm la refacerea mai rapidă a mușchilor în urma antrenamentelor, dar și a slăbitului, fiind extrem de sățioase. Cantitatea de proteină pe care este indicat să o consumi atunci când mergi de 3-5 ori pe săptămână la sală este 1.8-2g/kg, așadar, ia în calcul acest aspect, dacă vrei ca munca ta să nu fie în zadar! De asemenea, ține cont de faptul că farfuria ta ar trebui să fie proporționată în așa fel încât la fiecare masă să ai parte de proteine, carbohidrați, grăsimi sănătoase, dar și fibre, adică legume proaspete. Pentru cele mai fresh rețete, găsești aici legume, pe site-ul celor de la Auchan.ro, care te vor ajuta să-ți atingi scopul, acela de a obține rezultate vizibile din punct de vedere fizic.

2. Odihnește-te corespunzător
De asemenea, ca să ai rezultate pe termen lung, fără să te suprasoliciți, este important să te odihnești corespunzător, mai ales în zilele în care ai antrenament, având nevoie de multă energie. Asta înseamnă să dormi cel puțin 7-8 ore pe seară, ca să fii sigur/ă că a doua zi vei putea da tot, având parte de randament.

3. Hidratează-te suficient
De asemenea, hidratarea joacă un rol esențial în procesul de slăbire, mai ales atunci când faci sport și transpiri foarte mult. Pentru a te asigura că te hidratezi suficient, asigură-te că bei 2L de apă zilnic, iar pentru a măsura corect, poți să-ți cumperi o sticlă gradată, ideală pentru cei care fac sport.

Prin urmare, alegerea de a face sală este una excelentă, în orice moment al vieții te-ai hotărî să începi, în adolescență, după ce faci copil sau chiar la bătrânețe, deoarece îți aduce tot felul de beneficii asupra sănătății. Chiar dacă la început nu te vei simți în largul tău, nefiind familiarizat/ă cu modul corect de execuție al exercițiilor, pe parcurs vei fi mult mai relaxată, după ce înveți.

Sursă foto: Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.