Timișoara este unul dintre cele mai frumoase orașe nu doar din vestul țării, ci din întreaga Românie, atrăgând mii de turiști an de an – acesta este unul dintre motivele de a deveni antreprenor aici în acest an. Unul dintre cele mai bune sectoare este HoReCa. Bineînțeles că ideea de afacere pe care o pui în aplicare trebuie să fie una bună, iar în acest scop, poți descoperi mai jos 3 tipuri de firme care au șanse mari de reușită în acest domeniu în 2024.

Ce afaceri de tip HoReCa poți deschide într-un oraș turistic precum Timișoara?

Cafeneaua, una dintre cele mai rentabile idei de afaceri HoReCa

La fel ca numărul turiștilor, și cel al iubitorilor de cafea de bună calitate pare că este mereu în creștere. De aceea, deschiderea unei cafenele este o idee bună pentru un oraș ca Timișoara. Indiferent că alegi să o deschizi în centru, la periferie sau într-un cartier oarecare, un astfel de business nu necesită un spațiu mare și nici un număr impresionant de angajați, fiind destul de ușor de administrat. Mai mult, este genul de firma de care te poți ocupa alături de familie sau prieteni apropiați.

Restaurantul de tip fast-food, o idee simplu de pus în practică

Atunci când nu vrei să ai o afacere care să implice meniuri complicate bazate pe preparate multe sau pe diverse specialități, fast-food-ul este una dintre ideile care vor funcționa foarte bine într-un oraș ca Timișoara. În comparație cu o cafenea, însă, aceasta poate avea nevoie de mai mult personal. Atunci când nu vrei să te complici, poți apela la servicii de recrutare a forței de muncă din India, mulți din muncitorii din această țară fiind și vorbitori de limba engleză, un avantaj pe care te poți baza când îți trec pragul turiștii. Una dintre firmele specializate la care poți apela este work-finder.eu care te poate ajuta să găsești personalul de care ai nevoie.

Afacerea de tip food-truck, o idee care îți oferă mobilitate

O altă idee care a prins destul de repede la români este cea de tip food-truck. Aceasta are mai multe avantaje, printre care faptul că, fiind o afacere destul de mică, este mai ușor de administrat. Cel mai important avantaj al său este faptul că îți oferă mobilitate. Acest lucru înseamnă că o poți muta în funcție de sezon în locurile cu vad bun, însă și că poți participa la diverse târguri și festivaluri pentru a genera un profit mai mare. Mai mult, cu o astfel de firmă nu trebuie să te limitezi doar la acest oraș sau județul Timiș, ci poți ajunge și în afara acestora.

În concluzie, HoReCa rămâne o industrie în care încă poți deschide o afacere profitabilă, mai ales într-un oraș turistic așa cum este Timișoara. De regula, firmele mici și ușor de administrat sunt de preferat, iar din cele 3 idei de mai sus, cu siguranță poți găsi una care să se plieze pe dorințele tale.

Imagine de benzoix pe Freepik.com

Articolul precedentCCIA Timiș invită firmele timișene la o nouă misiune economică în China
Articolul următorUniversitatea Politehnica Timișoara, cea mai bună alegere pentru admitere

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.