Trei milioane de euro se duc pe Apa Sâmbetei dacă nu se găsește un spațiu pentru realizarea Muzeului Revoluției

Subiectul în ceea ce privește realizarea unui Muzeu al Revoluției a intrat din nou în atenția autorităților locale. Găsirea unui spațiu potrivit pentru Muzeul Revoluției continuă să le dea bătăi de cap autorităților.

Inițiativa de realizare a Muzeului Revoluției aparține senatorului PNL Ben Oni Ardelean. Locul în care va fi amplasat acest muzeu trebuie să fie situat în centrul orașului. Singura clădire acceptată de Ministerul Culturii este Garnizoana militară.

Potrivit edilului Timișoarei, Nicolae Robu, o comisie din cadrul Minsterului Culturii va sosi mâine la Timișoara pentru a discuta problema spațiului potivit. “Eu am arătat disponibilitate totală față de clădirile care aparțin Primăriei Timişoara. Din păcate, niciuna nu este destul de bună pentru a găzdui un asemenea obiectiv. Cei de la Ministerul Culturii mi-au spus că ei au la dispoziție trei milioane de euro numai dacă locația este una cu mare expunere. Atunci le-am propus să vizităm și o clădire care nu este a primăriei, clădirea Garnizoanei, care a fost trecută în patrimoniul CJ cu prevederea ca până la 31 decembrie 2016 Consiliul Judeţean va reabilita clădirea și va muta acolo Centrul de rezerviști și alte structuri. La vremea respectivă nu era nimic făcut în sensul reabilitării și era limpede că nici nu este nicio șansă se facă ceva până la 31 decembrie, iar în textul hotărârii se spune că dacă CJT nu îşi achită obligațiile clădirea revine Ministerului Apărării”, susține Nicolae Robu.

În prezent, imobilul este administrat de Consiliului Județean Timiș. Pentru a nu se pierde finanțarea de trei milioane de euro, clădirea ar trebui să treacă până la sfârșitul anului la Ministerul Culturii. “Înclin să cred că domnul președinte al CJ,  Sorin Grindeanu, înțelege lucrurile corect și va ceda clădirea de acum, astfel încât să se poată realiza Muzeul Revoluției la Timișoara”, explică primarul Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here