Treizeci de migranţi opriţi la frontiera de sud-vest. Ce metodă au folosit să treaca granița

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare–I.T.P.F. Timişoara, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş şi poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Sannicolau Mare au depistat 30 de persoane în timp ce încercau să intre ilegal din Serbia în România pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Noaptea trecută, echipajul Poliţiei de Frontieră de pe autospeciala cu termoviziune din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, a observat un grup de persoane care a trecut frontiera din Serbia. Imediat, poliţiştii de frontieră din cadrul structurilor I.T.P.F. Timişoara au declanşat o acţiune specifică, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş şi poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Sannicolau Mare, fiind depistate 30 de persoane de origine asiatică, ascunse în culturile agricole din apropierea frontierei cu ţara vecină. Grupul de persoane a fost preluat şi transportat la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări.

În cadrul primelor verificări, s-a stabilit că grupul este format din 29 cetăţeni afgani şi un pakistanez, toţi bărbaţi, care nu aveau documente asupra lor. Aceştia au declarat că au plecat din Serbia cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele 30 persoane urmând a fi predate unei echipe operative din cadrul Serviciului Pentru Imigrări Timiş, în vederea luării măsurilor legale.

Totodată, au fost contactate autorităţile de frontieră sârbe în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.Reamintim că, în această perioadă, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au intarit dispozitivul de supraveghere al frontierei de stat prin desfăşurarea unor acţiuni comune împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Timiş, Grupării Mobile de Jandarmi Timiş, Inspectoratului de Poliţie Timiş şi cu sprijinul unui elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie, în baza unui plan comun de menţinere, asigurare a ordinii publice şi creşterii gradului de siguranţă a cetăţeanului”, transmite Poliția de Frontieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.