Ziua Informării Preventive la Timișoara. Concursuri cu premii puse la dispoziție de E.On Gaz

Timișoara marchează mâine,13 octombrie, Ziua Informării Preventive. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă s-a alăturat şi în acest an iniţiativei derulată la nivel european de a marca această zi, prin diferite acțiuni.

Desfăşurate sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, având ca logo pisica neagră, activităţile informativ-educative, cu sprijinul E.ON România, urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă. Anual, în România sunt înregistrate peste 5.500 incendii la locuinţe. Pe lângă pagubele însemnate, acestea produc şi aproape 700 victime. Cele mai frecvente cauze de incendiu la locuinţe sunt coşul de fum defect sau necurăţat – 34%, instalaţii electrice defecte sau improvizate – 22%,  mijloacele de încălzire – 17% şi fumatul şi focul deschis -13% .

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „BANAT” al județului Timiș a organizat, prin intermediul rețelei de socializare facebook, un concurs la care se pot câștiga patru detectoare de fum, puse la dispoziție de partenerul instituțional E.ON România. Câștigătorii concursului vor putea ridica premiile în ziua de marți 13 septembrie, de la punctul de informare preventivă organizat în Piața Libertății din Timișoara, între orele 16:00 – 20:00.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here