Troleibuzul care face legătura între Timișoara și Ghiroda pus în funcțiune

troleibuz 11 TM-Ghiroda

De mâine se poate circula cu troleibuzul 11 până în comuna Ghiroda. Linia M11 a fost inaugurată astăzi. Potrivit autorităților, aceasta va fi separată de linia troleibuzului 11, însă călătorii nu vor avea nevoie de abonamente speciale pentru a circula către Ghiroda. Biletele RATT sunt valabile și pe această linie.

Peste 4.000 de locuitori din Ghiroda vor beneficia de acest mijloc de transport electric, ecologic și mai ieftin. Acesta este un proiect de parteneriat între Primăria Timișoara, respectiv Primăria Ghiroda, pe fonduri europene. Este vorba atât de extinderea infrastructurii electrice, cât şi de realizarea a zece noi staţii, care vor deservi comuna Ghiroda. “Prin acest proiect vom avea 30 de curse în zilele lucrătoare, sâmbăta 16 curse și 10 curse duminica. Prețul abonamentului pe linie va fi 53 de lei, iar abonamentul general va fi 93 de lei și va include toate liniile. Tot de mâine, când RATT dă drumul troleului M11, autobuzul M30 nu va mai circula”, susține Dorel Cădariu, primarul comunei Ghiroda.

Potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, pentru susţinerea liniei aeriene de contact s-a prevăzut utilizarea stâlpilor din beton cilindrici tip SF 8-11 montaţi în fundaţie de beton paralelipipedică (conform proiectului de construcţii pentru fundaţii). Stâlpii s-au amplasat pe una din cele două părţi ale drumului utilizându-se console de susţinere. În zonele de intersecţii de străzi stâlpii s-au amplasat pe ambele părţi, utilizându-se treversee sau plase de suţinere. Alimentarea cu energie electrică a reţelei aeriene de contact este asigurată prin intermediul a două staţii de transformare/redresare, una amplasată în Timişoara şi una în Ghiroda.

Staţiile de redresare dispun de echipamente moderne şi fiabile, integrate într-o soluţie bazată pe tehnologia celulelor de interior, a automatelor programabile şi a releelor de protecţie numerice. Pentru realizarea circuitelor primare şi secundare s-a adoptat o schemă electrică unificată.

Proiectul are o valoare totală de 24,6 milioane de lei, dintre care 19,7 milioane fonduri nerambursabile de la UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here