Stația de tratare Bega, din Timişoara, își deschide porțile duminică, 21 august, exclusiv pentru participanții la Turul Podurilor pe Bicicletă, tur organizat în cadrul programului Timișoara Capitala Tineretului din România, de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, în parteneriat cu Verde pentru Biciclete și Asociația Sinaptica.

Bicicliștii vor lua startul duminică, la ora 11, de pe Platforma Timco, și vor trece linia de finiș la Stația de tratare Bega, de pe str. Rudolf Walter, nr. 1. Aceștia sunt așteptați, la sosire, cu apă rece și cu un „tur artistic”, în care vor vedea ineditele lucrări de artă realizate de către artiști internaționali pe câteva dintre clădirile staţiei, în cadrul festivalului Fisart 2016.

Parteneriatul dintre două „lumi”, Aquatim şi Fisart, este o premieră pentru companiile de apă din România. Lucrările murale și instalațiile realizate au transformat clădirile vechi și zonele nefuncționale ale stației într-o adevărată galerie de artă, acum accesibilă, pentru prima dată, publicului larg. Vizitatorii vor fi însoțiți în timpul turului artistic de către reprezentanții Aquatim și organizatorii Fisart, vor avea ocazia să afle detalii despre lucrări și artiști, dar și să facă fotografii.

Staţia de tratare Bega asigură două treimi din necesarul de apă al oraşului şi funcţionează cu tehnologii moderne. Apa tratată în această uzină provine din râul Bega. Peste 80% din procesele din cadrul stației de tratare sunt controlate automat, pe calculator. Apa furnizată la robinetele timișorenilor este sigură, fiind monitorizată continuu. În fiecare zi se fac sute de analize pentru verificarea parametrilor de calitate, înainte de pomparea în reţea, iar săptămânal, se prelevează și setestează apa din câteva puncte cheie ale rețelei publice.

Articolul precedentArestat după ce ar fi pulverizat spray iritant lacrimogen într-un magazin
Articolul următorCercetat pentru furt de biciclete

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.