Kosovari și turci, prinși de polițiști în timp ce forțau granițele țării! Unii dintre ei încercau să intre ilegal în România, iar alții voiau să iasă ilegal din țară pentru a ajunge în occident.

Poliţiştii de frontieră de la Jimbolia au depistat șase cetăţeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării. În urma cercetărilor, oamenii legii au stabilit că este vorba despre cetăţeni din Kosovo, toți bărbați, cu vârste cuprinse între 24 şi 37 de ani.

Polițiștii fac acum cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun. Totodată, au fost anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentelor şi punerii în aplicare a acordului de readmisie

Şi poliţiştii de frontieră de la Sânnicolau Mare au depistat în apropiere de Cenad, două persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Este vorba despre doi cetăţeni din Turcia, ambii în vârstă de 19 ani. Cei doi au intrat legal în țară, în urmă cu câteva zile în baza unor vize de scurtă ședere. Aceştia au declarat că au recurs la această metodă deoarece intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei și nu dețineau vize pentru Spațiul Schengen.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Articolul precedentVezi cum va fi vremea in BANAT la inceput de luna MAI
Articolul următorBancnotă de 500 de euro falsă, descoperită de polițiștii de frontieră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.