Ultimele demersuri pentru cumpărarea campusului Colegiului Național Bănățean

Municipalitatea timișoreană face ultimele demersuri pentru cumpărarea clădirii în care funcționează Colegiul Național Bănățean. Reprezentanții Primăriei au ajuns la un consens cu proprietarii clădirilor în care funcționează unitatea de învățământ.

Reprezentanții Ordinului Călugărițelor de la Notre Dame din cadrul Episcopiei Romano-Catolice Timișoara au cerut inițial 6,5 milioane de euro. În prezent, nu se cunoaște prețul exact care a fost negociat.

Edilul spune că în două săptămâni s-ar putea semna contractul de vânzare -cumpărare a campusului Colegiului Bănățean. Pentru clădirile în care funcționează Colegiul Bănățean, municipalitatea plătește lunar 15.000 de euro pentru chirie. “Am clarificat tot ce era de clarificat în discuțiile cu conducerea Episcopiei Romano-Catolică. Sper să reușim să rezolvăm definitiv problema spațiului de învățământ pentru acest liceu de prestigiu al Timișoarei. Nu putem vorbi despre sumă până nu se încheie procesul verbal de vânzare- cumpărare. Până luni nu va fi finalizat procesul, dar până în 12 sunt șanse”,  a transmis primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Primăria a investit în această vară 300.000 de lei pentru modernizarea Colegiului Bănățean. Consiliul Local a alocat în bugetul de anul acesta suma de 4 milioane de lei pentru demararea procedurilor de achiziții a clădirilor în care funcționează Colegiul Bănățean, dar și Liceul sârbesc Obradovici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here