Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a fost prezentă la Zrenjanin (Serbia), în perioada 25 – 27 august. Totul, cu ocazia celei de-a XVII-a ediţii a Târgului de Inovații, Cooperare și Antreprenoriat INOCOOP, adresat producătorilor din toate domeniile de activitate și având ca obiectiv principal promovarea producţiei profitabile, a inovaţiilor şi cooperării, dezvoltarea antreprenoriatului cât şi dezvoltarea interregională şi transfrontalieră.

Manifestarea expozițională este organizată în fiecare an de Camera Regională Economică Zrenjanin, Asociația Generală a Întreprinzătorilor din Zrenjanin şi Centrul Turistic al Oraşului Zrenjanin. Delegația de afaceri a CCIA Timiș a fost formată din reprezentanți a 6 firme timișene care și-au expus produsele și serviciile specifice, în domeniile: cercetare aplicativă în domeniul sudurii şi încercărilor de materiale; cercetare-dezvoltare în agricultură/ obținerea de soiuri și hibrizi cu potențial de producție superior; proiectare și arhitectură; servicii turistice integrate; gestionare centru de agrement; agenție de publicitate.

După deschiderea oficială a expoziției, a avut loc seminarul de prezentare a potențialului economic și turistic al județului Timiș, susținut de Rodica Olinic – consilier Relații Publice CCIAT și Andrei Toderaș – reprezentant ULTRAMARIN Timișoara. Firmele timișene participante și-au prezentat apoi obiectul de activitate și interesul de afaceri  pe piața din Serbia.

Vizita-premier-Vojvodina-INOCOOP-2016-1024x683

La seminar a participat, alături de conducerea Camerei Regionale Economice Zrenjanin, Vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie a Serbiei care a reiterat dorința de consolidare și promovare a relațiilor de colaborare dintre cele două țări.

În cele trei zile de expoziție, standul CCIA Timiș a fost vizitat de Prim Ministrul Provinciei Vojvodina, de Primarul Orașului Zrenjanin, de ministrul consilier al Ambasadei României la Belgrad, de reprezentanți ai camerelor de comerț din Kikinda, Pancevo și Uzdice cât și de numeroase firme interesate de colaborări cu omologii români.

Agenții economici timișeni au beneficiat de participare gratuită la expoziție în cadrul relațiilor de parteneriat dintre CCIAT și CRE Zrenjanin.”Anul acesta am organizat cea de-a 17-a ediție a târgului INOCOOP. Sunt 250 de firme prezente, în cele peste 80 de standuri. Datorită faptului că numărul de standuri se mărește de la an la an, la fel și cel al expozanților, putem spune că evenimentul este unul de succes, lucru care nu poate decât să ne bucure. Târgul este unul internațional și, ca de obicei, avem expozanți din străinătate. Aș dori să menționez în primul rând firmele din România, mai exact din județele Timiș și Caraș-Severin„, a declarat Diniku Vojin, reprezentant al Camerei de Comerţ din Zrenjanin.

Nu doar numărul expozanților a crescut față de ediția precedentă a evenimentului, ci și cel al vizitatorilor, care a ajuns în acest an la peste 3000 de persoane.

Articolul precedentAmenzi usturătoare pentru proprietarii clădirilor istorice
Articolul următorUltimele demersuri pentru cumpărarea campusului Colegiului Național Bănățean

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.