Un alt proprietar de turnulețe care renunță de bunăvoie la ele

Primele desfiinţări de turnuleţe s-au făcut la Timișoara. La mai bine de trei ani, somaţiile trimise de municipalitate proprietarilor care au ridicat ilegal construcţii aduc rezultate. Astfel că un alt certificat de urbanism prin care un cetățean din Timișoara a solicitat demolarea turnulețelor de pe casă, pentru a intra în legalitate, a fost semnat de primarul Nicolae Robu.

Anunțul a fost făcut astăzi chiar de edilul-șef. Imobilul care va rămâne fără turnuleţe este situat în zona Lipovei, pe strada pe Foisor nr.9. Dacă în cele mai multe cazuri familiile de romi au fost constrânse prin sentințe judecătorești să-și demoleze construcțiile, zilele acestea un cetățean de etnie a decis de bunăvoie să solicite certificat de urbanism pentru desființare turnulețe.“Am mai emis un certificat de urbanism pentru desfiintare turnulete. Domnul Căldăraș Ștefan și doamna Stanca Elena solicită certificat de urbanism pentru desființarea turnulețelor pe strada Foișor nr.9. Evident că am emis certificatul de urbanism imediat. Și așteptăm ca și alți cetățeni care au clădiri care nu se integrează armonios în orașul nostru să facă demersuri similare pentru clădirile pe care le dețin”, a transmis edilul Nicolae Robu.

Primarul a lansat recent o campanie de identificare a tuturor clădirilor realizate fără autorizaţie de construcţie sau fără respectarea autorizaţiei de construcţie, indiferent când s-a întâmplat aceasta. Proprietarii au fost notificaţi în acest sens, pentru intrarea în legalitate. În orașul de pe Bega sunt câteva zeci de astfel de construcţii ilegale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here