Un BRONZ cat un AUR pentru fetele noastre! Romania a urcat pe podium la Mondiale

romania-handbal

Naționala feminină de handbal a României a cucerit medaliile de bronz la Campionatul Mondial din Danemarca, duminică, la Herning, după ce a învins Polonia cu scorul de 31-22 (15-8), în finala mică a competiției.

România a făcut un meci perfect și nu a dat adversarei nicio șansă, lăsând în urmă un mic regret că fost atât de aproape de o calificare în finală.

România a ocupat locul 10 la ediția precedentă a Campionatului Mondial, în 2013, în Serbia, România, singura echipă care a participat la toate edițiile Campionatului Mondial, începând cu 1957, mai avea în palmares o medalie de aur (1962) și două de argint (1973, 2005), pe lângă cele două titluri mondiale în aer liber (1956, 1960).

Performanța României la Mondialul din Danemarca a fost întărită și de titlul de golgheteră a competiției obținut de Cristina Neagu, cu 63 de goluri.

România: Paula Ungureanu (8 intervenții), Ionica Munteanu (3 intervenții) — Gabriella Szucs (1), Crina Pintea, Adriana Nechita (2), Cristina Neagu (10), Aurelia Brădeanu, Gabriela Perianu (1), Luciana Marin (1), Valentina Ardean-Elisei (3), Oana Manea (4), Ana Maria Tănăsie (1), Melinda Geiger (3), Eliza Buceschi (2), Patricia Vizitiu (3), Laura Chiper. Selecționer: Tomas Ryde.

Aurul a fost obtinut de Norvegia care s-a impus clar in finala mare impotriva revelatiei competitiei, selectionala Olandei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here