Timișorenii sunt invitați la teatru. Dansul, imaginile video și muzica spun împreună o poveste despre cuvinte – acele cuvinte pe care nu îndrăznim niciodată să le rostim. Paradoxal, nici un cuvânt nu va fi rostit pe scena Sălii 2 a Teatrului Național Mihai Eminescu din Timișoara, sâmbătă 5 noiembrie și duminică 6 noiembrie, de la ora 19, în cadrul celor două reprezentații ale spectacolului “Dorian”.

Un concept scenic construit în jurul unui singur actor-dansator, George Albert Costea, “Dorian” este un proiect ambițios, care provoacă o întâlnire inedită: aceea dintre dansul contemporan și arta video.

“Dorian” se construiește plecând premisa pe cât de absurdă, pe atât de puternică și de imposibil de ocolit, că sfârșitul lumii va veni în 24 de ore. În 24 de ore, lumea lui Dorian, așa cum  o știe, nu va mai exista. Jocul dintre mișcarea fizică ce se naște sub ochii spectatorului și imaginile surprinse în proiecțiile video dezvăluie bogăția unei vieți trăite și pe cale să se sfârșească în singurătate.

Conceptul, regia și coregrafia spectacolului sunt semnate de Oana Răsuceanu, scenarist / dramaturg, regizor și coregraf, autor al unor spectacole precum Telefonul din colțul străzii (spectacol de teatru-dans, după texte de Cristian Popescu), Dear Diary (spectacol de dans, realizat cu sprijinul Teatrului Nottara din București), cât și o serie de spectacole pentru copii. Iulia Rugină, cunoscută publicului de film românesc pentru lung metraje ca Love Building  și Breaking News, semnează conceptul proiecțiilor video care recreează atmosfera puternic senzorială a vieții lui Dorian. Directorul de imagine Adrian Câmpean, arhitectul și artistul vizual Dan Adrian Ionescu, împreună cu Mizdan (pe parte de programare), întregesc echipa de creație a proiecțiilor video

“Dorian” este un spectacol realizat de Asociația Culturală Control N, cu sprijinul financiar al Ministerului Culturii și al Andministrației Fondului Cultural Naţional.

 

Articolul precedentCinci posturi noi scoase la concurs de ISU Banat. Angajare din sursă externă
Articolul următorDoisprezece migranţi, dintre care trei minori, opriţi la frontieră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.