Doisprezece migranţi, dintre care trei minori, au fost depistati la frontieră în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria. Ieri în jurul orei 20.30, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare – I.T.P.F. Timişoara, aflaţi în misiune specifică de supraveghere împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Timiş, au observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, pe teritoriul României, în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Cenad, un grup de persoane.

Imediat, echipele mixte au declanşat o acţiune specifică în urma căreia au depistat, la aproximativ 200 m de linia de frontieră cu Ungaria, 12 persoane. Grupul de persoane a fost preluat şi transportat la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări.

În cadrul primelor verificări, s-a stabilit că grupul este format din 7 cetăţeni irakieni, 4 turci şi un sirian, nouă adulţi, cu vârste cuprinse între 26 şi 50 ani, respectiv trei minori cu vârste cuprinse între 7 şi 13 ani. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele 12 persoane urmând a fi predate unei echipe operative din cadrul Serviciului Pentru Imigrări Timiş, în vederea luării măsurilor legale.

Articolul precedentUn nou eveniment la Teatrul Național din Timișoara: spectacolul “Dorian”
Articolul următorSpălări conducte în Liebling și Voiteg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.