Un nou proiect european lansat de CCIAT: SIA Vest, suport pentru inițiative antreprenoriale

Camera de Comerţ Timiş a lansat un nou proiect: SIA Vest – Suport pentru Inițiative Antreprenoriale.

Scopul proiectului este stimularea ocupării și creșterea numărului de locuri de muncă prin furnizarea de cursuri de competente antreprenoriale pentru 360 de persoane, stagii de pratică pentru 44 de persoane în vederea dezvoltării resursei umane, activități de mentorat pentru 44 de persoane, crearea și sprijinirea în vederea dezvoltării a 44 de noi afaceri în Regiunea Vest care vor genera 88 de locuri de muncă.

Este vorba despre un proiect de dezvoltare a resurselor umane, un proiect finanțat prin programul Operațional Capital Uman. După nume deja ne dăm seama că ne gândim la oameni și anume creșterea ocupării persoanelor din regiunea de vest. Ne adresăm aici atât tinerilor, cât și persoanelor până la 64 de ani, deci între 18 și 64 de ani, oferindu-le atât cursuri de competențe antreprenoriale, necesare pentru formațiile de bază în demararea afacerii, pregătirea planului de afaceri și inițierea activităților, dar, deosebit față de celelalte proiecte pe care le-am avut până acum, oferim și finanțare pentru dezvoltarea acestor activități start-up-uri. Și anume, începând de la început, de la înființare până la achiziții, angajare, dezvoltare, investiție, măsura maxim 40.000 de euro pentru fiecare start-up. Aici avem deja și niște cifre, susținem participarea gratuită la cursurile de competență antreprenorială pentru minim 360 de persoane, care ulterior pot participa la concursuri de planul de afaceri, dintre care vor fi selecționate 44 de persoane, ce vor primi finanțare și vor fi susținute în dezvoltarea activității”, spune Daiana Buzatu,

Valoarea totală a proiectului este de 10.431.853.99 lei. Valoarea cofinanțării Uniunii Europene este de 10.350.863.88 lei.

Proiectul se adresează persoanelor care intenționează să înființeze o afacere nonagricolă în mediul urban și au domiciliul în Regiunea Vest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here