PETER MÖNKEDIEK s-a născut în Ahaus (Westfalia, Germania) și a studiat trompeta la Academia „Robert Schumann” din Düsseldorf, apoi la Academia de Muzică din Detmold. Acolo, a obținut o diplomă în pedagogie (1992) și a studiat trompeta cu prof. Max Sommerhalder.
În 1991, a fost ales trompetist solist în Orchestra Simfonică din Westphalia Recklinghausen (mai târziu New Philharmonic Orchestra Westphalia), apoi a ocupat aceeași funcție în Orchestra Simfonică din Münster. Din 2002, Peter Mönkediek este trompetistul solo al Orchestrei Simfonice WDR din Köln, renumita orchestră simfonică a Corporației de Radiodifuziune din Germania de Vest. Peter Mönkediek este, de asemenea, membru al Orchestrei Festivalului din Bayreuth („Wagner„) din anul 2004.
În 2007, Peter Mönkediek s-a întors la Universitatea „Robert Schumann„ din Düsseldorf, de data aceasta ca profesor de trompetă. În cariera sa solistică, a concertat alături de numeroase orchestre germane, inclusiv Orchestra Simfonică WDR din Köln, Philharmonia Hungarica, Orchestra Simfonică a orașului Lübeck, Gürzenich Orchestra Köln, Southwest German Chamber Orchestra Pforzheim, New Philharmonic Orchestra Westphalia și Orchestra Simfonică din Münster.
Peter Mönkediek face parte din ansambluri precum „German Brass” și „bach, blech & blues”. În plus, este membru al „Brass Consort Köln” (cvintetul de alămuri al Orchestrei Simfonice WDR) și al „Embrassy”, alături de care a participat în mod frecvent la proiectul „Casa de los tres mundos” din Granada, Nicaragua, din 1992. Acel proiect a fost recunoscut de Comisia UNESCO Germania și nominalizat drept contribuție oficială la Anul Internațional al Națiunilor Unite 2001 sub titlul „Dialogul culturilor”.
Îl puteți asculta înterpretând în concertul simfonic extraordinar din 14 martie, în recitalul cameral din data de 16 martie (https://bit.ly/3EBgVmN) și în concertul vocal-simfonic extraordinar din data de 17 martie (https://bit.ly/3xMexFY).
Articolul precedentŞi mai aproape de un drum expres pentru conectarea Aeroportului Timișoara cu Autostrada A1
Articolul următorFilarmonica Banatul anunţă majorări de prețuri pentru biletele de intrare la spectacole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.