Un septembrie capricios. Cum va fi vremea în prima lună de toamnă

Luna septembrie vine cu vijelii, ploaie și grindină, temperaturile răcindu-se treptat. Cu toate acestea, cantitățile de precipitații se vor încadra în limite normale, astfel că nu o sa fie vorba de inundații.

Prima săptămână din septembrie vine cu valori termice mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar se vor resimți mai aspru în regiunile intracarpatice. Valorile precipitațiilor se vor situa în parametrii normali.

A două săptămână a lunii septembrie aduce temperaturi ușor coborâte față de cele normale, cu circa două grade mai puțin în aproape toată țara, dar valorile precipitațiilor vor fi normale pentru această perioadă.

În ultimele două săptămâni ale lunii septembrie, atât temperaturile medii ale aerului, cât și cantitatea precipitațiilor, vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă în toate regiunile.

„Precipitatiile in septembrie sunt normale. Dar septembrie normal are putine. Nu e cazul sa vorbim despre inundatii. Totusi, prognozarile de lunga durata se improspateaza cu cele de scurta durata si nu este exclus sa mai avem si evenimente care pot sa aduca neplaceri”, a explicat meteorologul Elena Cordoneanu pentru realitatea.net.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here