Un spot TV în care apare europarlamentarul Cristian Bușoi, difuzat doar de Antene, interzis pe TV pentru publicitate politică

Busoi-600x450

Consiliul Național al Audiovizualului a decis interzicerea unui spot TV, în care apare europarlamentarul Cristian Bușoi, cel care în vară și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar al Capitalei, pentru încălcarea legislației privind publicitatea politică.

Este vorba despre un spot al unui ONG, ce promovează drepturile pacienților, ce este promovată pe toate posturile Intact, drept campanie de interes public. Potrivit monitorizării CNA, spotul, lansat în luna octombrie, a fost difuzat la Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Euforia și ZU TV. Campania a ajuns pe masa CNA ca urmare a unei autosesizări din partea Monicăi Gubernat, membru CNA, care a considerat că spotul respectiv este publicitate politică.

LEGISLAȚIE. Potrivit legislației, “publicitatea, pozitivă sau negativă, în legătură cu partide politice, oameni politici, mesaje politice este interzisă, cu excepţia perioadelor de campanie electorală.”

Discuțiile din CNA:

Monica Gubernat, membru CNA, către reprezentantul Intact, avocatul Daniel Ionașcu.„Nu am nicio problemă cu spotul atâta vreme cât domnul Bușoi va dispărea de acolo. Dacă promovați doar ONG-ul, nu am nicio problemă. Acesta este motivul pentru care eu m-am autosesizat”.

 Valentin Jucan, membru CNA – „Dacă ar fi fost o campanie onestă nu cred că imaginea unui om politic ar trebui să umbrească imaginea unui ONG. Nu pricep ce caută un om politic lângă un ONG.”

Răsvan Popescu, membru CNA – „”Legea electorală stabilește o linie de start pentru campanie. Candidații pot începe de la linia aceea cu spoturile publicitare. Să apari într-un spot înainte de campania electorală, atunci când e anunțat drept candidat nu este în regulă.

Dorina Rusu, membru CNA, a decis să se abțină de la vot și a părăsit masa de discuții, precizând că este prietenă cu Cristian Bușoi și că a ales să se abțină.

(SURSA: www.paginademedia.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here