Undă verde pentru începerea lucrărilor la Pasajul Jiul. Primăria Timișoara a primit avizul de la CFR și AFER

Undă verde pentru începerea lucrărilor la Pasajul Jiul. Primăria Timișoara a primit avizul de la C.F.R și A.F.E.R. Unul dintre cele mai importante proiecte de lărgire la cinci benzi Pasaj pe sub calea ferată Jiul și lărgire la 4 benzi Strada Jiul va putea demara pe teren, va putea intra în implementare propriu-zisă.

Edilul orașului, Nicolae Robu, a trasmis că a obținut avizul de la A.F.E.R, care a presupus o analiză laborioasă a întregului dosar, cu modul de organizare a intervențiilor. Astfel, lucrările de lărgire strazii Jiul vor începe de luni, iar din 1august la pasajul propriu-zis. “Tocmai am primit mult așteptatul aviz A.F.E.R. în acest sens, așa cum se poate vedea în poza atașată, poză ce reprezintă coperta / foaia de capăt a unei documentații de peste 100 de pagini. Vă rog, stimați timișoreni și vizitatori ai Timișoarei, să aveți înțelegere pe parcursul lucrărilor, când, inevitabil, se va circula mai greu. Modernizarea orașului nostru cere sacrificii, sacrificii, din păcate, proporționale cu durata stagnării sale sub precedentele administrații!”, spune primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Lucrările vor dura un an și jumătate. Strada Jiul se lărgeşte la 4 benzi de circulaţie, cu insule ce delimitează sensurile pe zonele de intersecţii (str. Jiul – Splaiul Nicolae Titulescu şi str. Jiul –bd. Republicii). În intersecţia dintre str. Jiul şi bd. Republicii vor fi 5 benzi de circulaţie. Banda a 5-a are rolul de bandă de viraj la dreapta. Se vor realiza trotuare şi piste pentru biciclete pe ambele părţi. Spaţiile verzi vor fi reamenajate. Suprafaţa construită: 3048 mp; suprafaţă spaţii verzi: 390 mp.

Pasajul Jiul are o lungime totală de 28,10 m, un gabarit de stradă cu cinci benzi de circulaţie, 2 benzi spre Circumvalaţiunii şi 3 benzi spre bd. Republicii. Pasajul Jiul este compus din rampa Circumvalaţiunii, pasajul subteran propriu-zis şi rampa Jiul. Operaţiunile nu necesită închiderea circulaţiei feroviare.

Conform proiectului, pe Bulevardul Republicii se va păstra geometria, sensurile de circulaţie vor fi separate prin realizarea unor insule: la intersecţia cu breteaua 1, pe direcţia dinspre bd. Republicii spre pasajul Jiul cu sens unic de circulaţie; la intersecţia cu breteaua 2 pe direcţia de mers dinspre pasaj Jiul spre bd.Republicii cu sens unic de circulaţie; la intersecţia cu str. Jiul care se lărgeşte la 5 benzi şi insula direcţională centrală. Staţiile pentru mijloacele de transport în comun vor fi realizate în soluţie de alveolă; intersecţia cu rampa pasajului Jiul se va realiza cu 5 benzi şi insulă direcţională centrală. Se vor realiza trotuare şi piste pentru biciclişti pe ambele părţi. Spaţiile verzi vor fi reamenajate. Suprafaţa construită:7079 mp; suprafaţa spaţiilor verzi rămâne intactă: 255 mp.

aviz AFER

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here