Unele scoli din Timisoara au probleme serioase inainte de deschiderea noului an scolar

Mai multe unități de învățământ din județul Timiș nu sunt pregătite pentru începerea noului an școlar. Vorbim de șapte școli și două grădinițe, toate din mediul rural, care nu au primit autorizație de funcționare, plus alte 24 de unități de învățământ care au primit o notificare negativă. Iar problemele descoperite de inspectorii care au fost în control sunt din cele mai diverse.

Problemele la școlile cu notificări negative sunt lipsa apei curente, clădiri degradate pe exterior, unele chiar și pe interior, în sălile de clasă, un număr de grupuri sanitare insuficient pentru numărul elevilor care-și desfășoară activitatea în acele unități școlare„, a explicat Luminița Răveanu, șeful Direcției de Sănătate Publică Timiș.

Pe de altă parte, Francisc Halasz, inspector școlar adjunct în cadrul ISJ Timiș, spune că elevii vor putea începe școala chiar și în unitățile de învățământ cu probleme. “Sunt nouă școli neautorizate, dintre care șase au probleme cu documentația depusă, dar condițiile sunt bune. Una dintre școli este cuprinsă în programul PNDL, sperăm că până anul viitor se va rezolva situația și grădinița, respectiv școala primară de la Folea, care aparțin comunei Voiteg, acolo într-adevăr sunt probleme, soluția cea mai bună ar fi transportarea acestor copii la școala Voiteg. Lipsa autorizației de funcționare înseamnă că unitatea funcționează pe responsabilitatea directorului, dar condiții improprii există doar în cele două unități de la Folea, restul depind de documentație, copiii învață în condiții chiar foarte bune”, a detaliat Francisc Halasz.

Probleme deosebite au fost semnalate și la Colegiul Tehnic Azur, care a primit notificare negativă, iar ultimul etaj al clădirii a fost închis pentru că acoperișul este spart și sunt infiltrații.

Aproximativ 92.000 de școlari și preșcolari din județul Timiș încep cursurile în data de 11 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here