Servicii medicale de calitate, confort și un spațiu mai generos pentru pacienții și medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Timișoara! Secția va fi extinsă și modernizată.
Echipamentele vor fi înlocuite cu aparatură nouă de ultimă generație, care să asigure o eficiență crescută a actului medical. Totodată spațiul în care funcționează UPU va fi extins cu circa 800 de mp
”Din valoarea totală a investiție, cofinanțarea de la bugetul local este de 2%, dar avem și o valoarea de 100.000 de lei, cheltuieli neeligibile, iar contribuția fondurilor europene este de 50% pentru acest proiect, restul de 48% este acoperit de bugetul de stat. Legat de proiectul efectiv, va fi modernizat corpul existent al spitalului, dar și extinderea cu 800 mp pe trei nivele, subsol, parter și etaj și bineînțeles dotarea cu aparatură medicală performantă”, spune președintele CJT, Călin Dobra.
Unitatea de Primiri Urgențe a mai fost reabilitată în urmă cu câțiva ani, însă spațiul actual este insuficient spun reprezentanții Spitalului Județean.
”Unitate de Primiri Urgențe a fost modernizată în urmă cu circa 4 ani, cu un proiect în valoare de până în 100.000 de euro, când s-a renovat întreaga Unitate astfel încât să facă față solicitărilor și condițiilor impuse și standardelor impuse de Uniunea Europeană. Acest proiect este cu atât mai benefic pentru Spitalul Județean, pentru că vorbim despre o extindere, ceea ce este absolut necesară, modernizare și dotare cu aparatură medicală, deci trei priorități extraordinar de importante pentru ceea ce se dorește a fi o unitate modernă de primiri urgențe”, spune Marius Craina.
”Investiția din perspectiva extinderii vizează trei aspecte importante. primul este o creștere cu aproximativ 25% a numărului de posturi de lucruri, unde putem să asistăm pacienții, a doua este crearea unui circuit mai funcțional în ceea ce privește triajul pacienților și nu în ultimul rând, a treia dimensiune este de a asigura un confort pacienților și aparținătorilor, pe parcursul șederii lor la UPU. lucrul acesta se realizează prin mutarea unor spații administrative care mai sunt în UPU, iar lucrul acesta permite să putem face loc unor posturi de lucru, 5-6 în funcție de cât de apropiat putem să le punem. UPU asistă undeva în jur de 74.000 de pacienți într-un an. Este mult să faci asta pe un număr de 24 de posturi disponibile în prezent, iar toți pacienții vin în medie cu un aparținător, deci anual trec 150.000 de oameni prin UPU, de aceea spațiul pe care îl avem la această oră este insuficient, iar un spațiu nu putem să-l mărim doar prin reorganizări succesive”, spune Mihai Grecu, șeful UPU al Spitalului Județean din Timișoara.
Valoarea proiectului este de 5,1 milioane de lei, cu TVA inclus, iar termenul de proiectare și execuție este de 24 de luni.