Dr. Diana Andone, director al Departamentului de ID/IFR și Educație digitală al Universității Politehnica Timișoara, a fost aleasă să ocupe poziția de vicepreședinte în cadrul asociației mondiale IEEE, Education Society.
Cu o carieră solidă în cercetare, inovare și educație, dr. Diana Andone a avut un impact semnificativ în promovarea tehnologiilor digitale avansate și a educației online și digitale, fiind recunoscută pentru contribuțiile sale deosebite în domenii precum educația deschisă, realitatea virtuală și augmentată, învățarea digitală, dezvoltarea de aplicații interactive și inteligența artificială în educație.
Director al Departamentului de ID/IFR și Educație digitală și cadru didactic în cadrul Universității Politehnica Timișoara, dr. Diana Andone a fost aleasă datorită expertizei sale recunoscute și a devotamentului său în promovarea inovației și a excelenței în domeniul educației inginerești la nivel global.
Aleasă pentru perioada 2021-2023 membru în Consiliul de conducere al IEEE Education Society, dr. Diana Andone a fost realeasă în august 2023 pentru această poziție și, în același timp, prin alegeri online la nivel global, vicepreședinte responsabil cu conferințe, workshopuri și evenimente, primul membru din România într-o astfel de poziție. Dr. Andone i-a fost acordat în 2021 Premiul „Distinguished Chapter Leadership” al IEEE Education Society pentru promovarea și implementarea activităților de e-learning, dar și pentru contribuțiile inovatoare în educația digitală și promovarea în România a Asociației IEEE. Ea este totodată și membru în Comitetul Executiv, responsabilul cu educația în Asociația IEEE România. La finalul anului 2023, IEEE a desemnat-o pe dr. Andone și „Distinguished Lecturer” pentru 2024-2025, prin care anual sunt recunoscuți cei mai activi și cunoscuți profesioniști.
IEEE este cea mai mare organizație profesională tehnică din lume dedicată avansării tehnologiei în beneficiul umanității, cu peste 420.000 de membri în peste 190 de țări. Prin publicațiile sale de mare impact, conferințele, standardele tehnologice și activitățile profesionale și educaționale, IEEE și membrii săi inspiră o comunitate globală. IEEE Education este societatea care răspunde de educația inginerească și reunește peste 80.000 de membri grupați în peste 70 de secțiuni la nivel global.
Universitatea Politehnica Timișoara a sărbătorit în anul 2020 primul veac de învățământ universitar la Timișoara, fiind înființată prin Decretul Regal semnat de Regele Ferdinand la 11 noiembrie 1920. Universitatea Politehnica Timişoara, universitate de cercetare avansată şi educaţie, este astăzi una dintre şcolile româneşti cu tradiţie, recunoscută în plan naţional şi internaţional, atât prin activitatea generaţiilor de cadre didactice, cât şi prin activitatea de excepţie a unor academicieni prestigioşi. Cele 10 facultăţi ale universităţii asigură programe de studii pentru aproximativ 13.500 studenţi. În cadrul celor 27 departamente îşi desfăşoară activitatea peste 800 cadre didactice, iar personalul administrativ şi auxiliar numără în jur de 1000 persoane.