Începând cu 4 septembrie, Universitatea Politehnica Timișoara lansează sesiunea de admitere de toamnă pentru absolvenții de liceu care doresc să-i devină studenți, dar și pentru absolvenții de facultate care doresc să se înscrie la un program de master.

Sesiunea de toamnă va ține 2 săptămâni, până în 16 septembrie, odată cu afișarea rezultatelor finale. Înscrierile se vor putea face atât fizic, la centrele de admitere din cadrul facultăților, cât și online, pe platforma dedicată admiterii 2021 – EnrollUPT

Candidații pot depune unul sau mai multe dosare de înscriere, în funcție de numărul facultăților din UPT la care doresc să aplice, iar în maxim 48 de ore de la transmiterea dosarului, membrii comisiei de admitere vor analiza documentele primite și, dacă dosarul este complet, vor comunica, prin e-mail, numărul de înregistrare al aplicației, număr ce va fi utilizat pe tot parcursul procedurii de admitere. În cazul în care dosarul este incomplet, se vor solicita clarificări.

Totodată, Universitatea Politehnica Timișoara încurajează tinerii spre continuarea studiilor universitare și pune la dispoziție locuri pentru candidații sportivi de performanță, pentru absolvenții de licee situate în mediul rural, pentru candidații de etnie rromă, pentru candidații proveniți din sistemul de protecție socială dar și pentru românii de pretutindeni.

Pentru sesiunea de admitere toamnă, ciclul de licență, Universitatea Politehnica Timișoara pune la dispoziția candidaților atât locuri la buget cât și la taxă, disponibile la următoarele facultăți.

  • Facultatea de Automatică și Calculatoare;

  • Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului;

  • Facultatea de Construcții;

  • Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale;

  • Facultatea de Electrotehnică și Electroenergetică;

  • Facultatea de Management în Producție și Transporturi;

  • Facultatea de Mecanică;

  • Facultatea de Inginerie din Hunedoara;

  • Facultatea de Științe ale Comunicării.

Ce beneficii au tinerii care devin studenți ai Universității Politehnica Timișoara?

Studenții UPT se bucură de numeroase avantaje și oportunități, atât de carieră, cât și de dezvoltare personală. Încă din primul an, organizațiile studențești îi ajută pe boboci să se adapteze vieții de student prin diverse activități. Biblioteca UPT și bazele sportive oferă cadrul perfect de învățare, relaxare și mișcare pentru studenți, care se bucură de acces gratuit la toate facilitățile pe care acestea le oferă. Toții studenții de la Poli beneficiază de cazare în cămine renovate.

„În cadrul campusului universitar UPT am început lucrări ample de renovare și reamenajare a spațiilor de studiu și a locurilor de cazare, Politehnica oferind în prezent 5000 de locuri pentru studenți, o valoare care acoperă întregul necesar pentru studenții noștri. Practic, Universitatea Politehnica Timișoara este printre puținele din România care asigură locuri de cazare tuturor studenților săi”, declară rectorul Universității Politehnica Timișoara, Florin Drăgan.

Mai mult, Universitatea oferă numeroase tipuri de burse, dar și oportunități variate și atractive de angajare și de internship la unele dintre cele mai mari companii din Timișoara.

Unde sunt disponibile toate detaliile despre admiterea la Universitatea Politehnica Timișoara?

Informații complete despre admitere, locurile disponibile și despre procesul de înscriere, precum și tutorialul privind modul de completare a înscrierii online pe platformal Enroll UPT pot fi găsite pe site-ul Universității Politehnica Timișoara, în secțiunea dedicată admiterii (http://upt.ro/Informatii_admitere-licenta_1536_ro.html), pe platforma de înscriere (https://admitere.upt.ro/),pe pagina de Facebook a UPT (https://www.facebook.com/UPTimisoara) sau pot fi solicitate prin e-mail, la adresa admitere@upt.ro.

Articolul precedentMuzeul Satului Bănățean Timișoara împlinește 50 de ani
Articolul următorDriftangiii, traşi pe dreapta şi amendaţi din plin de oamenii legii. Şi cluburile gălăgioase au fost sancţionate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.