Razie printre șoferii nesimțiți care fac drifturi în miez de noapte, dar și controale în cluburi. Care s-au lăsat cu amenzi serioase.

Poliția Locală Timișoara a organizat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în colaborare cu Inspectoratul de Jandarmi Județean „General Moise Groza” Timiș, o amplă acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de încălcare a normelor de convieţuire socială, a faptelor de tulburare, fără drept, a liniștii locuitorilor, dar și pentru prevenirea și combaterea poluării fonice prin folosirea autovehiculelor cu turarea motoarelor acestora și efectuarea de manevre prin derapaje, întoarceri bruște pe loc, accelerări și frânări bruște.

Acțiunea a venit ca urmare a numeroaselor sesizări de la cetățeni care au reclamat, în ultima perioadă, gălăgia pe timp de noapte, în special în apropierea localurilor din oraș, unde se asculta muzică la intensitate ridicată, dar și zgomotul produs de conducătorii de motociclete și autovehicule care turează motoarele pe timp de noapte. Au fost verificate 20 de societăți comerciale, din care cinci au fost sancționate pentru nerespectarea prevederilor privind nivelul de zgomot, dar și pentru nerespectarea legislației privind exercițiile comerciale, iar cinci conducători de motociclete sau autovehicule care s-au distrat turând motoarele au fost de asemenea sancționați. Valoarea celor 26 de sancțiuni aplicate se ridică la 16170 lei. Numai luna aceasta au fost înregistrate un număr de 33 sesizări de la cetățeni pe linia tulburării liniștii publice pe timp de noapte de către firme sau persoane fizice care au dat muzica prea tare ori au turat motoarele pe străzile orașului.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția celor care organizează evenimente sau sunt pasionați de drifturi să respecte legislația deoarece acțiunile de acest gen vor fi organizate și în perioada următoare, iar cei surprinși încălcând actele normative în vigoare vor fi drastic sancționați.

Articolul precedentUniversitatea Politehnica Timișoara se pregătește pentru sesiunea de admitere din toamnă
Articolul următorCupa Poli la handbal masculin, adjudecată de… Poli Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.