Urmărit general depistat la frontiera Cenad cu document fals. Ce pedeapsă are de ispășit

frontiera1

A crezut că poate fenta cu un document fals Poliția de Frontieră. Vorbim despre un cetăţean român care intenţiona să iasă din România folosind o carte de identitate românească falsă. Pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare pentru săvârşirea unei infracţiuni contra persoanei (vătămare corporală).

Totul s-a petrecut ieri după-amiază în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judeţul Timiş. La controlul specific, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat la control nu îndeplineşte condiţiile de formă şi de fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că bărbatul în vârstă de 34 de ani, domiciliat pe raza judeţului Hunedoara figura în bazele de date ca fiind urmărit general, alertă introdusă de autorităţile române. Pe numele bărbatului era emis de către Judecătoria Luduş un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 1 an şi 4 luni, pentru săvârşirea unei infracţiuni contra persoanei (vătămare corporală).

Faţă de cele constatate, hunedoreanul a declarat că ştia că este căutat de autorităţi, achiziţionându-şi o carte de identitate falsă de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte, în luna iulie a anului trecut, în schimbul sumei de 350 de euro.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei, acesta fiind predat unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş şi cercetării acestuia sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

(Foto: arhivă)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here