USAMVB

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului împlinește 70 de ani de la înființare. Evenimentul va avea loc în 29 mai, în Aula Magna a USAMVB.

Printre invitați se numără ministrul Educației și Principesa Margareta. Alteța Sa Regală va primi cea mai înaltă distinție a Universității, titlul de Doctor Honoris Causa. Cu acest prilej, conducerea instituției a pregătit o serie de evenimente. “În 1945 învățământul superior agricol care a fost înființat la Timișoara a funcționat în cadrul Facultății de Agricultură, în cadrul Politehnicii. Ulterior s-a înființat Institutul Agronomic, care a funcționat până la Revoluție, apoi transformându-se în USAMVB. Din 2013 purtăm numele Majestății Sale, Regele Mihai I. Avem acțiuni importante care să marcheze acest moment”, spune  rectorul USAMVB, Paul Pîrșan.

Astfel, de la ora 11 va avea loc deschiderea programului aniversar, iar o oră mai târziu, la 12 va avea loc ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa Alteței Sale Regale, Principesa Moștenitoare Margareta a României.

După acest moment festiv, de la ora 13 va avea loc deschiderea târgului Banat Agralim 2015, care va cuprinde expoziții agro-alimentare, de meșteșuguri și de porturi populare. De la ora 18.30 Opera Națională va găzdui un concert aniversar susținut de Filarmonica Banatul. Vor fi interpretate doar compoziții românești, cu teme din folclor.

Articolul precedentPremieră în Timiș: servicii adaptate pentru persoanele cu dizabilități
Articolul următorCincizeci și patru de kilograme de cafea confiscate de către jandarmi din piaţa Flavia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.