UVT, protocol de colaborare cu Asociația pentru Implementarea Democrației din România

UVT-Cumpanasu

Consorțiul Universitaria, din care face și Universitatea de Vest din Timișoara, a semnat un protocol de colaborare cu Asociația pentru Implementarea Democrației din România. Acest parteneriat vizează creșterea calității, eficienței și transparenței sistemului educațional universitar din România.

Asociația pentru Implementarea Democrației este o organizație neguvernamentală din România a cărei misiune este de a contribui la dezvoltarea democrației în Romania prin promovarea valorilor democratice, întărirea instituțiilor democratice și susținerea noii generații de lideri.“Pentru învățământul universitar și pentru învățământ în general vrem 1% pentru cercetare și 4,5% pentru finanțarea învățământului în general. Ca și obiective ne propunem ca și coaliție, ca pe fiecare sector de activitate spă implementăm măcar una dintre măsurile pe care membrii coaliției ni le propun. De asemenea un alt scop foarte important este acela de a aduce și alți membri importanți alături de noi, chiar dacă au rămas foarte puțini care încă nu ne sunt alături și de a întâri legătura cu tot ceea ce înseamnă mediu academic din străinătate. Aici avem nevoie de UVT, pentru că legăturile pe care le are universitatea cu diaspora academică sunt unele foarte apropiate”, spune Alexandru Cumpănaşu, directorul Asociației pentru Implementarea Democrației.

Cu siguranță prima propunere e de a ne alătura acestui demers, de a obține 1% pentru cercetare și 4,5% pentru învățământ, dar în urma întâlnirii a Consorțiului Universitaria din 12 noiembrie vom pune pe hârtie ideile și concluziile noastre, iar de acolo vom veni cu o rezoluție clară, publică, și cu propuneri pertinente pentru dezvoltarea învățământului, cercetării, pentru creșterea eficienței, performanței și pentru a avea într-adevăr un învățământ superior în România care să nu fie unul de într-ajutorare ci unul care să aibă ca repere performanța și meritocrația”, spune Marilen Pirtea, rectorul UVT și președintele Consorțiului Universitaria.

Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara va fi vicepreședinte în cadrul Asociației pentru Implementarea Democrației, iar cuvântul său va fi unul important în proiectele educaționale.”Este un lucru foarte important că Universitatea de Vest face parte din această coaliție, pentru că este deja unul dintre pilonii acestei coaliții, pentru că reprezintă foarte mult, peste 30% din cercetare și peste 20% din învățământul universitar din România. Așa că, să avem un vicepreședinte din partea Consorțiului pentru noi nu este doar un motiv de mândrie ci va fi un motiv practic care să ne ajute foarte mult în negocierea pe care o purtăm cu Guvernul. Una este să negociez eu care nu sunt de specialitate și nu știu problemele sistemului și alta e să negociez și să suțin propunerile pe care vicepreședintele le va face în numele întregului sistem universitar”, a spus directorul Asociației pentru Implementarea Democrației, Alexandru Cumpănaşu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here