Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), singura universitate timișoreană inclusă în top 10, conform metaranking-ului național, a înregistrat o evoluție spectaculoasă din perspectiva realizărilor științifice în anul 2023.

Astfel, UVT a înregistrat o creștere cuprinsă între 15% și 20% a numărului de publicații din Web of Science și o creștere cuprinsă între 20% și 25% a publicațiilor din Scopus, față de anul 2022. Ne referim la acel tip de publicații și la cele două baze de date luate în considerare în alcătuirea clasamentelor internaționale privind performanța din universități.

Remarcabil este și faptul că aceste publicații au impact la nivel internațional prin numărul de citări atrase, UVT fiind situată pe primul loc între universitățile din top 10 național, ca valoare a indicatorului CNCI. Acest indicator ponderează numărul de citări atrase în medie de un articol, ținând cont de domeniile de știință în care se publică.

De asemenea, în anul 2023, UVT a fost singura universitate timișoreană care a reușit să atragă cercetători de top din străinătate, în cadrul proiectelor PNRR de atragere a resurselor umane înalt calificate, prin intermediul unor granturi în valoare totală de 4,5 milioane de euro, proiecte ce se regăsesc în domeniul fizicii (2), respectiv al științelor economice.

Articolul precedentAlin Nica are plângere penală după operaţiunea Pensia cu pliantul. Cum a decurs operaţiunea
Articolul următorProgramul de lucru RETIM pentru 24 ianuarie 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.