UVT: cinci medalii, dintre care trei de aur, la Campionatele Naționale de Șah pentru Copii și Juniori

 

În perioada 1-12 Februarie au avut loc Campionatele Naționale de Șah pentru Copii și Juniori, în stațiunea Băile Felix. Rezultatele au fost pe măsura așteptărilor, UVT reușind să obțină cinci medalii, dintre care trei de aur, prin Buzuriu Răzvan-Florin la (B8 – șah clasic și șah rapid) și Sechereș Adrian-Simion (B20 – șah rapid) și două de argint, prin Sechereș Adrian-Simion (B20 – dezlegări) și Dumitru Matei Ioan (B16 – dezlegări).

Delegația CSU Universitatea de Vest din Timișoara a fost una dintre cele mai numeroase, cu 18 jucători și doi antrenori. Clubul universitar a înscris competitori la șase din cele șapte categorii de vârsta (8-20 ani).

În urma rezultatelor de la șah clasic, CSU UVT va avea la loturile naționale cinci jucători: Buzuriu Răzvan-Florin, Ciorgovean Iustin, Sechereș Adrian-Simion, Popa Cătălina-Elena, Cîmpean Andra.

În urma clasării pe primul loc la șah clasic, Buzuriu Răzvan-Florin va reprezenta România în acest an la Campionatul Mondial de Copii și Juniori, campionat care se va desfășura în perioada 21 – 31 august, în Poços de Caldas, Brazilia.

Rezultatele încurajează clubul sa se pregătească pentru campionatele naționale pe echipe, unde ar putea participa cu speranța la medalii pentru categoriile de băieți – 10 și 16 ani și fete – 18 ani.

Secția de șah a CSU UVT are porțile deschise în permanență pentru copiii care doresc să învețe șah  pentru dezvoltarea personală sau performanță.

(Foto: pedagoteca.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here