UVT invită timișorenii să răspundă la sondajul anual „Barometrul Calitatea Vieții în Timișoara”

Universitatea de Vest din Timișoara, în parteneriat cu Primăria Municipiului Timișoara, lansează o nouă etapă de consultare publică, desfășurată în cadrul proiectului „Barometrul Calitatea Vieții în Timișoara”. Acest proiect, deschis comunității timișorene, constă în realizarea unei anchete sociologice bazată pe un chestionar, aplicat în componentă face-to-face și online, urmând să cumuleze opiniile a peste 1200 de persoane.

Începând din 2016, Universitatea de Vest din Timișoara realizează această consultare anuală, „Barometrul Calitatea Vieții în Timișoara”, având ca scop furnizarea de date empirice relevante pentru administrația publică locală, importante pentru înțelegerea situației și dinamicii sociale din comunitatea locală, pentru a putea orienta politicile publice și pentru a îmbunătăți impactul proiectelor strategice ale orașului. Barometrul este realizat conform normelor metodologice din domeniu și asigură anonimizarea datelor personale ale celor care oferă răspunsuri. Instrumentul de cercetare utilizat în cadrul „Barometrului Calitatea Vieții în Timișoara” este dezvoltat de un grup de cercetători în sociologie, geografie socială și științe ale comunicării de la Universitatea de Vest din Timișoara. Chestionarul este structurat pe analiza celor cinci dimensiuni utilizate în cadrul Eurobarometrului Quality of Life in European Cities (satisfacţia cu privire la condiţiile de viaţă din oraş, opinia oamenilor despre oraşul lor, satisfacţia cu privire la problemele de mediu, satisfacţia cu privire la viaţa personală şi cele mai importante trei probleme ale oraşului).

Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea: „Este binecunoscut faptul că printre cele mai uzuale forme de participare civică se află și implicarea în aceste consultări publice, de tip sondaje de opinie. Oferirea de răspunsuri prin aceste sondaje reprezintă o formă modernă de implicare a cetățenilor în viața comunității. UVT revine, la acest început de an, și le propune timișorenilor să răspundă la întrebările chestionarului din „Barometrul Calitatea Vieții în Timișoara”.

Organizatorii anunță și o surpriză pentru cei care vor răspunde complet la întrebările sondajului, cincizeci dintre aceștia urmând să fie desemnați, prin tragere la sorți, ca beneficiari ai voucherelor ce vor fi oferite, în valoare nominală de 100 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here