Vacanță prelungită. Luni e liber, iar de această decizie se bucură bugetarii și elevii

Guvernul a decis ca ziua de luni, 29 noiembrie 2021, să fie zi liberă prin lege. Astfel, elevii, profesorii și angajații de la stat vor beneficia de o minivacanță prelungită cu ocazia sărbătorilor din 30 noiembrie și 1 decembrie.

Ziua de 29 este puncte între weekend și zilele de sărbătoare legală, 30 noiembrie și 1 decembrie, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern.

În urma decizie Guvernului, ziua de 29 noiembrie va fi zi liberă prin lege, însă există situații în care anumite categorii de personal din cadrul instanțelor sau din locuri de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă nu vor putea să-și ia liber și pe data de 29 noiembrie.

„Pentru a asigura o utilizare eficientă a duratei timpului de muncă, dar şi pentru a crea personalului instituţiilor și autorităților publice timp liber pentru recuperarea capacității de muncă, se propune ca ziua de 29 noiembrie 2021 să fie declarată zi liberă întrucât aceasta se situează între zilele nelucrătoare de sărbătoare legală și perioadele de repaus săptămânal, conform legii”, se arată în Nota de fundamentare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.